Karting • Karting Diversen

Karttalent Kas Haverkort glundert bij huldiging tijdens FIA-gala: "Dezelfde soort beker als Max Verstappen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 december 2016 11:56 • Print artikel

RHEEZERVEEN/WENEN - Het was nogal wat, vond Kas Haverkort, het FIA-gala in Wenen. De net dertien jaar geworden karter uit Rheezerveen, mocht zich op zaterdag 3 december melden op het toneel waar de helden uit de Formule 1, het World Endurance Championship en het World Rally Championship een dag eerder al waren gehuldigd. Nico Rosberg was erbij geweest, Daniel Ricciardo ook, net zoals Sébastien Ogier en óók Max Verstappen! Nu mocht het jonge karttalent uit Drenthe in het Imperial Hofburg Palace de beker in ontvangst nemen voor zijn derde plaats in het eindklassement van de Karting Academy.

Kas Haverkort glundert bij huldiging tijdens FIA-gala

“Ik vond het heel erg leuk om eens te zien hoe dat allemaal goed”, zei Kas, die op zaterdagochtend naar Wenen was gevlogen waar ’s avonds de huldiging van de CIK-FIA zou plaatsvinden. Dat gebeurde in de grandeur die bij een officieel FIA-gala hoort. En dus werd de snelle, sympathieke rijder zich in een heuse smoking gestoken. “We waren allemaal strak in pak, dat moest. Het was voor mij de eerste keer, maar ik vond het wel leuk. Om zeven uur begon het. Een halfuur later zijn we naar beneden gegaan, naar de zaal waar de huldiging werd gehouden. Daar hebben we eerst wat gegeten.”

Karting Academy

En toen werd Kas op het podium geroepen om zijn beker in ontvangst te nemen voor zijn welverdiende derde plaats in de Karting Academy. Een mooi en bijzonder moment. Wat heet: het was voor hem het hoogtepunt van zijn kortstondige bezoek aan de Oostenrijkse hoofdstad. “Ik kreeg dezelfde soort beker als Max Verstappen een dag eerder had gewonnen”, glunderde hij. “Hij heeft vleugels aan de zijkant met in het midden een blauwe wereldbol. Het is de mooiste beker die ik ooit heb gewonnen.”

Max Verstappen, die een dag eerder op hetzelfde podium had gestaan, had hij niet meer gezien. “Dat vond ik wel jammer. Max is mijn favoriete coureur. Maar wel superleuk dat ik nu dezelfde beker heb als hij.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS