Karting • Karting Diversen

Kas Haverkort ontmoet Max Verstappen en geniet van Formule 1 demo

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 augustus 2015 14:59

Kas Haverkort is één van de grote talenten in de Nederlandse kartsport. Na een intensief eerste half jaar van kartwedstrijden, was het voor de 11-jarige karter even nodig om lekker vakantie te vieren in Italië. Toch was hij op tijd terug om de Gamma Racing Day in Assen bij te wonen, want die wilde hij voor geen goud missen. “Ik ben op zaterdag naar de Gamma Racing Days geweest om de demo van Max Verstappen te zien”, vertelde Haverkort, die het geweldig vond om naar één van zijn grote voorbeelden Max Verstappen te kijken.

Kas Haverkort Max Verstappen racexpress

“Ook vond ik de Formule Renault 2 l. heel mooi om te zien”, legde Kas Haverkort uit. Na een aantal leuke, snelle trainingen te hebben gezien en heel veel bekenden te hebben gesproken, (dan is blijkt maar weer dat de gemotoriseerde sport een hele kleine wereld is), kwam eindelijk dan de demo van Max Verstappen in zijn Formule 1. “Wat opviel was, dat Max na een rondje of twee al enorm op snelheid was, geweldig om te zien”, blikte Haverkort terug op de gave demo van Verstappen.

Max Verstappen F1

“Na de training zijn we naar de trailer van Red Bull gelopen, waar honderden mensen voor de hekken stonden, en ik mocht mee om Max een hand te geven en met hem op de foto te gaan!”, glunderde het jonge racetalent uit Overijssel.

Ook Max Verstappen, een vaste bezoeker van www.RaceXpress.nl kende Kas Haverkort trouwens al toen hij voor gesteld werd aan de jonge karter. “Ja, ik volg je Kas, ik lees je nieuwsberichtjes op RaceXpress”, zei Max Verstappen tegen Kas. Een leuke opsteker voor de jonge racer, die vol trots op de foto met Verstappen ging. Max Verstappen begon op jeugdige leeftijd met karten en leerde daar de eerste beginselen van het racen. Ook Kas Haverkort was al vroeg in de kart te vinden; op een leeftijd van drie jaar en acht maanden reed hij in een CRG kartje zijn eerste rondjes. Fietsen kon hij nog niet, maar karten...

De focus van Haverkort gaat nu weer vol op de trainingen voor het tweede halfjaar van het kartseizoen.

Kijk eens op de website of Facebook van Kas Haverkort

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS