Karting • Karting Diversen

Dani van Ruiten na NK-titel ook kampioen van België! Teambaas Ramon Rietveld vol lof: "Supertrots!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 oktober 2017 14:39 • Print artikel

GENK – Het was een bekend gezicht zondag in Genk, karter Dani van Ruiten die aan kop ging in de Micromax-klasse in het BMC-kampioenschap. Met een overtuigende dagzege pakte de elfjarige rijder uit Tegelen de Belgische titel en dat betekende alweer een ereronde. Want twee weken eerder was de coureur uit het kartteam van RR Racing ook al kampioen van Nederland geworden. Ja, het was een uitstekend seizoen voor de revelatie van het RR Racing van Ramon Rietveld!

RR Racing Ramon Rietveld en Champ Dani van Ruiten

Tuurlijk, die ereronde over het circuit van Karting Genk, was hartstikke leuk. Maar dat hij als Nederlander de Belgische vlag in de handen gedrukt kreeg, vond hij wel een beetje vreemd. Maar ja, dat hoort er nu eenmaal bij als je de beste van het Belgisch kampioenschap bent. “Het was leuk. Maar het was wel zwaar om met die vlag één tempo te rijden”, zei Dani met een lach.

Hij genoot. Aan het begin van het jaar won hij al de Winter Cup en de BNL Kick Off, nu was het talent uit de stal van RR Racing na zijn eindzege in het NK alwéér de beste in de Micromax-klasse. “Ik heb drie titels gewonnen dit jaar. Dat voelt goed. Het is altijd fijn om kampioen te worden.” De manier waarop hij dat deed, was ronduit overtuigend. De supersnelle Limburger won zondag alle drie de manches met overmacht. Hij pakte zo het dagklassement én het kampioenschap.

Niemand die er nog van opkeek trouwens, dat Dani er met de titel vandoor ging. Dominant als Max Verstappen in zijn beste dagen als karter won hij dit seizoen maar liefst elf van de achttien manches en vier van de zes ronden van het kampioenschap. En dan deed hij tijdens de tweede ronde van de BMC niet eens mee. Over dominantie gesproken! Wat dat betreft won hij zondag dus in stijl. “Het ging erg goed. Ik ben drie keer weggereden en ik heb niet hoeven verdedigen.” Zijn dominante begon in Kerpen. Hij won er voor het eerst dit seizoen drie manches op rij. “Daar begon ik door te krijgen hoe ik moet verdedigen. Zo word ik steeds beter.”

Zijn teambaas Ramon Rietveld had niets anders dan lof voor zijn jonge rijder. “Hij was al snel toen hij dit seizoen bij ons kwam rijden, maar hij heeft veel stappen gemaakt. Zijn zelfvertrouwen is groter geworden. Verder pikt hij de dingen snel op. Je hoeft hem iets maar één keer uit te leggen en dan snapt hij het. Hij is ook heel slim, kijkt veel naar anderen om te zien hoe zij rijden. Mentaal is hij gewoon heel sterk. Wat dat betreft heeft hij op iedereen een stapje voor. Hij weet dat je niet per se de snelste hoeft te zijn om te winnen. Dat is heel knap.”

Dani van Ruiten

Dat hij bij RR Racing nu de titel heeft gewonnen, komt dan ook niet als een verrassing. Rietveld: “Toen hij bij ons kwam rijden, hebben we meteen gezegd dat de titel het doel is. Hij won met veel overmacht veel wedstrijden. Hij heeft vaak met een groot verschil kunnen winnen. Maar je moet het dan nog wel afmaken natuurlijk. Dat heeft hij gedaan.”

Omdat Dani volgend jaar de overstap maakt naar de Minimax-klasse komt zijn winnende kart bij RR Racing beschikbaar. Rietveld is dan ook naarstig op zoek naar een getalenteerde jonge rijder die voor het kampioenschap kan strijden. “Het is een bewezen pakket. De motor bijvoorbeeld, die liep supergoed. Al is het natuurlijk wel Dani die het gedaan heeft, kampioen worden. We zijn supertrots op hem!”

RR Racing heeft voor volgend jaar nog plekken vrij in de Rotax Max zoals bijvoorbeeld in het kampioenskartje van Dani. "We zoeken de opvolger van Dani voor de Micro-Max."Tevens gaat het team bij voldoende animo deel nemen aan de X30-kampioenschappen. Wie interesse heeft, kan contact opnemen met Ramon Rietveld via 06-24501887 of via de Facebookpagina van RR Racing: www.facebook.com/RamonRietveldRacing.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS