Karting • Chrono

RR Racing: ook met DR Racing Kart naar de top: "Goede uitstraling en heel professioneel"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 januari 2017 13:52 • Print artikel

LEXMOND - Het is een weloverwogen sprong in het diepe geweest voor RR Racing: het kartteam van Ramon Rietveld gaat komend seizoen in samenwerking VPD uit Oostenrijk en met ondersteuning van Mats van den Brand DR Racing Karts inzetten voor Micromax-rijders. Zo hoopt het team uit Lexmond uit te groeien tot een equipe die niet alleen bij de junioren en senioren tot de top behoort, maar ook de bij de jongere rijders.

RR Racing

RR Racing greep de eerste Winter Cup-races in Kerpen aan om het nieuwe concept te introduceren in de Nederlandse kartwereld. “Het is een heel goede test geweest voor het team en DR”, aldus teameigenaar Ramon Rietveld. “Onze Micromax-rijder voor deze wedstrijd, Bart Ploeg, en seniorenrijder Dylan Buys, reden op een DR. Loek Hartog zorgde voor een knap staaltje stuurwerk op een Tony Kart. Met de stap naar DR karts voor onze Micromax-rijders en een mogelijke optie voor onze Junior- en seniorrijders, kunnen we meer bieden! Ik probeer rijders vertrouwd te maken met een ander product.”

Om dat project te doen slagen is Rietveld de samenwerking aangegaan met rijderscoach Mats van den Brand. Mats werkt nauw samen met Danilo Rossi (fabrikant) en het Oostenrijkse team, VPD Racing. De beslissing om met DR te gaan rijden, is een min of meer toevallige geweest, stelt Van den Brand. “Ik wilde Dylan wat laten testen met een DR, puur om te laten zien dat er meer is dan een OTK-product”, zegt hij. “Op zaterdagavond moesten we een keus maken en dat hebben we gedaan met een kop-of-muntspelletje. Kop DR, munt Tony Kart. Het werd kop, dus besloten we om Dylan Buys de wedstrijd met een DR te laten rijden.”

De eerste resultaten zijn alvast heel bevredigend. Hun rijder Bart Ploeg kwam tijdens het eerste weekeinde om de Winter Cup in de Micromax-klasse als vierde over de finish. Rietveld: “Het was jammer dat het regende, Bart had nog nooit met regenbanden gereden en we hadden heel graag de snelheid laten zien die we zaterdag hadden. Al met al heeft Bart en erg goed gedaan, boven verwachting. Dit smaakt naar meer.”

RR Racing

Eén van de belangrijkste redenen om met DR Racing Karts te gaan werken, is de behoefte om onderscheidend te zijn in de kartwereld. “Iedereen wil op veilig spelen, daarom pakt iedereen OTK”, zegt Mats. “Als ik een rijder wil verbeteren, zet ik hem sowieso niet op een Tony Kart. Iedereen rijdt erop, dat is veel te gemakkelijk.” Dat het project kans van slagen heeft, daarover twijfelt hij geen moment. “Ramon doet het goed, heeft een goede uitstraling en is heel professioneel.”

Behalve Bart Ploeg reed Dylan Buys ook op een DR. Ramon: “Dit bezorgde ons de winst! Wat fantastisch is als je je realiseert dat 95 procent van het veld op een OTK-product rijdt. Helaas voor Dylan kreeg hij een tijdstraf van tien seconden, maar we hebben bewezen dat je met een DR kunt winnen. Er is nog zeker verbetering mogelijk, daarnaast is er met dit product veel meer ondersteuning vanuit de fabriek dan bij Tony Kart. Ik ben blij dat ik dit gedaan heb.”

“Naast de knappe prestatie van Bart en Dylan ben ik ook erg tevreden met de progressie die we hebben geboekt met onze rijder Loek Hartog. Loek rijd sinds juni weer, moet nog veel leren, maar hij gaat zeker de goede kant op. Loek traint veel met Dylan wat meteen resultaten geeft.”

Met de introductie van DR moet RR Racing in de Micromax-klasse op korte termijn uitgroeien tot een vaste waarde voorin. En dat niet alleen met Rotax Max-motoren, Rietveld wil zich ook op de X30 gaan richten. “Er wordt relatief weinig concreet voor Micromax-rijders gedaan, wij willen dat veranderen.”

Ramon Rietveld bedankt Orange Motorsport en alle teamleden van RR Racing voor de hulp en ondersteuning.

Wilt u een keer testen of heeft u meer informatie nodig. Kijk dan HIER!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS