DTM

Daniel Juncadella wint eerste DTM-race in Brands Hatch, Robin Frijns P12 + UITSLAG

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 11 augustus 2018 15:21

BRANDS HATCH - Mercedes-coureur Daniel Juncadella heeft zijn eerste DTM race van 2018 gewonnen op het Engelse Brands Hatch circuit. De Spanjaard herstelde zich na een slechte start vanaf pole position en won de openingsrace uiteindelijk met bijna acht seconden voorsprong. Tweede werd BMW-coureur Augusto Farfus terwijl Mercedes-coureur Lucas Auer het laatste podiumplaatsje opeiste. De Nederlander Robin Frijns, die dit jaar uitkomt in de snelste tourwagenklasse met een Audi RS5, finishte helaas buiten de punten op P12.

Bij de start kwam Juncadella maar matig weg waardoor hij terug viel naar de derde plaats achter Lucas Auer en huidig DTM kampioen Rene Rast. Juncadella kreeg de tweede positie echter vrijwel meteen terug toen Rast aan het einde van de eerste ronde de pits indook voor de verplichte pitstop. In ronde zeven dook ook Juncadella naar binnen voor nieuw rubber en terug op de baan passeerde hij twee ronden later raceleider Auer in de Graham Hill bocht. Ook de inmiddels opgeklommen BMW-coureur Augusto Farfus wist vervolgens vrij snel de Oostenrijker Auer de passeren, maar miste vervolgens de snelheid om het Juncadella nog moeilijk te maken.