Karting • GK4 Kartseries

Ontketende Milo Ligtelijn laat zich weer van voren zien met P1!: "Het was helemaal top"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 mei 2018 01:15 • Print artikel

EMMEN – Karter Milo Ligtelijn heeft zijn goede vorm hervonden, zo bewees hij zondag op overtuigende wijze tijdens de tweede ronde van het GK4-kampioenschap. De zestienjarige Diemenaar snelde op Kartcircuit Pottendijk in Emmen naar de dagoverwinning in de IAME X30 Senioren-klasse.

Milo Ligtelijn

“Het was een mooie wedstrijd. Ik ben hier heel blij mee”, zei een opgetogen Milo die eerste, eerste en tweede werd in de respectievelijke races. “De laatste keer dat ik heb gewonnen, was alweer een tijdje geleden. Het ging dan ook een tijdje even wat minder, maar nu was het helemaal top. Soms heb je gewoon van die momenten dat alles lekker loopt. Dan is het superleuk om te rijden.”

Onlangs werd hij ook al tweede tijdens de tweeuursrace in Venray in het kader van het BEKC-kampioenschap. Een race die hij nota bene in zijn eentje had gereden terwijl je normaal gesproken de kart deelt met een andere rijder vanwege de duur van de race. “De pijn in armen viel wel mee, maar ik merkte wel dat het na een tijd moeilijker werd om de concentratie vast te houden. Dat het me in mijn eentje lukte tweede te worden, was al een indicatie dat het met mijn snelheid op dit moment wel goed zit.”

Dat bleek dan ook in Emmen. Milo toonde zijn aanleg, reed dominant in de rondte en moest dus alleen in de derde race iemand voor zich moest dulden. Hij had bovendien ook het gevoel dat hij goed moest scoren omdat hij de eerste GK4-ronde had gemist omdat hij ziek was. En hij wil dolgraag voorin meerijden. “Gelukkig heb je een schrapresultaat. Daar kan ik de eerste ronde mooi voor gebruiken”, zei hij. “Ik ga gewoon voor topresultaten. Ik heb met deze races laten zien dat ik het kan.”

Start Iame X30 senioren met Milo Ligtelijn op pole

In de derde race had hij genoeg aan de tweede plaats om de dagzege veilig te stellen. Milo baalde er niet van. “Ik vond het belangrijker de race veilig uit te rijden. Ik lag op het einde nog derde, maar ik was een stuk sneller dan de nummer twee, dus die kon ik toch nog inhalen. Toen de finishvlag viel zat ik al dicht achter de nummer één. Maar tweede was ook goed voor de dagzege en de punten.”

Hij heeft ze uiteraard hard nodig. En als het even kan, hoopt Milo zich weer te plaatsen voor het WK X30 in Le Mans. Vorig jaar was hij er ook bij. “Ik heb daar voor mijn gevoel wat recht te zetten.”

Dat hij sinds kort voor het topteam DFK rijdt, heeft volgens Milo ook een rol gespeeld in zijn topprestaties in Emmen. “Ik voel me er heel prettig. Ik kwam er sowieso al vaak en kende er al iedereen. Het is een topteam met heel goede faciliteiten en er zit heel veel kennis. Daar heb ik natuurlijk profijt van.”

Zijn volgende race is de tweede ronde van het Nederlands kampioenschap. Die wordt in Venray gehouden. Milo keek ernaar uit. “Ik vind het een mooie baan. Ik verwacht daar ook vooraan te kunnen meedoen. Daar is het deelnemersveld ongeveer hetzelfde als het deelnemersveld van de GK4. Ik denk dat ik daar wel iets moois moet kunnen laten zien!”

Milo Ligtelijn wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door: AVT Makelaars Diemen, Adinf adviesburo, Eljes Infra en Retrofit verlichting.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS