Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Paul di Resta snelste in ochtend en Muller in de middag! Nyck de Vries technische problemen + UITSLAG

Uitgegeven door Jessica Ratering • 14 januari 2018 21:52 • Print artikel

Marrakech - Een dag na de Formule E-prix in Marokko hield de organisatie een Rookie-test op het stratencircuit van Marrakech. Voormalig Formule 1-coureur Paul di Resta was in de ochtendsessie van de Formule E Rookie-test het snelste. In de middagsessie noteerde Nico Muller de snelste rondetijd. Nyck de Vries kon helaas geen tijd neerzette, omdat zijn auto kampte met technische problemen. Pas in de middag kon de jonge coureur uit Friesland in de cockpit kruipen van de Audi. De Belg Sam Dejonghe, testend voor Mahindra Racing, zette de zestiende tijd in de ochtend neer en tikte keurig als twaalfde aan in de middag.
Voor 18 van de 20 coureurs was dit de eerste keer dat ze in een auto van de elektrische klasse plaats mochten nemen. De twee uitzonderingen waren James Rossiter en Michael Benyahia, deze twee coureurs hebben eerder plaatsgenomen in de Venturi.

De Duitser Maximilian Gunther ging direct goed van start. Hij zette de beste tijd neer voor Dragon Racing. Later in de sessie werd Gunther toch verslagen door Di Resta en Joël Eriksson.

Twee keer werd er met de rode vlag gezwaaid tijdens de sessie. De eerste keer was André Caldarelli (Dragon Racing) de oorzaak. De Italiaan veroorzaakte door zijn crash schade aan de voorzijde van zijn auto en eindigde daarmee zijn ochtendsessie. De tweede rode vlag kwam niet door een crash, maar door een hond die zich op het circuit bevond. Het is niet de eerste keer dat een Formule E-sessie werd verstoord door een dier. In seizoen 2 bevond zich een kat op het circuit van Beijing.

Aan het einde van de sessie begon het licht te regenen. Dit zorgde ervoor dat de coureurs hun tijden niet konden verbeteren.

In de middagsessie klokte Nico Muller namens Audi de snelste rondetijd met 1.19.651. Fittipaldi, Günther, Di Resta en Rossiter nestelden zich in de top vijf. Nyck de Vries kon in de middag eindelijk zijn kilometers maken. Met een snelste ronde van 1.21.108 was De Vries terug te vinden op de negende stek, terwijl de Belg Sam Dejonghe zich verbeterde met de twaalfde plek.MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS