Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Paul di Resta en Pietro Fittipaldi gaan testen voor Jaguar in de Formule E

Uitgegeven door Bart • 4 januari 2018 09:11

Paul di Resta en Pietro Fittipaldi zullen later deze maand testen in de Formule E voor het team van Jaguar. Beide coureurs komen in actie bij de rookie-test op het circuit van Marrakech. Di Resta kwam eerder in de Formule 1 uit voor Force India en Williams en was in de race voor het laatste overgebleven stoeltje bij Williams, maar die lijkt naar Sergey Sirotkin te gaan.

Paul di Resta


De 31-jarige Brit reed tussen 2011 en 2013 voor Force India en behaalde twee keer een vierde plaats in een Formule 1 Grand Prix. Afgelopen jaar was hij reservecoureur bij Williams en verving hij Felipe Massa bij de Grand Prix van Hongarije.

Naast Di Resta zal ook Pietro Fittipaldi in de I-TYPE 2 rijden op 14 januari. De kleinzoon van tweevoudig wereldkampioen Emerson Fittipaldi werd afgelopen jaar kampioen in de V8 3.5 Series. Hij won zes van de achttien races en pakte tien keer pole position.

Ook het team van DS Virgin Racing maakte een naam bekend. Joel Eriksson zal bij de eendaagse test in de DSV-03 in actie komen. Eriksson eindigde afgelopen seizoen in de Formule 3 op de tweede plaats achter McLaren-talent Lando Norris en zal dit jaar voor BMW uitkomen in de DTM.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS