Formule 1

Comeback Paul di Resta wekt interesse Mercedes: "Dan zetten we Lauda in de auto"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 30 juli 2017 17:33

BOEDAPEST - Met het uitvallen van Felipe Massa voor de Grand Prix van Hongarije valt Williams Martini Racing-reservecoureur en Sky Sports-commentator Paul di Resta in voor de Braziliaan. De voormalig Sahara Force India-coureur hield zich knap staande tijdens de kwalificatie op zaterdag waar hij voor het eerst sinds 2013 in een Formule 1-bolide stapte. Door het gebeuren met de Braziliaanse coureur zijn er nu meerdere teams zich ervan bewust dat ze een probleem hebben, namelijk het ontbreken van een reservecoureur.

Formule 1 2017 Paul di Resta


Di Resta, die de officiële reservecoureur is van Williams, is normaliter niet de meest voor de hand liggende keuze, Hij heeft al jaren niet geracet in de F1 en was in Boedapest als commentator voor Sky Sports. Een ander, groter punt is het superlicentiesysteem. Er zijn voldoende jongere coureurs met potentieel maar die hebben niet de juiste papieren om van de FIA te mogen deelnemen.

Volgens Red Bull Racing-adviseur Helmut marko is het huidige systeem dan ook 'niet gebruiksvriendelijk'. Mclaren-Honda-teambaas Eric Boullier doet er een schepje bovenop en vindt het zelfs een 'veiligheidsrisico'. Boullier voegt eraan toe: "Technisch gezien hebben we nog steeds Jenson Button, maar waarschijnlijk zouden we bij Scuderia Ferrari aankloppen als we iemand nodig hadden op het laatste moment'. De reservecoureur van het team uit Maranello heeft inderdaad een superlicentie.

Zelfs regerend kampioen Mercedes AMG Petronas heeft geen officiële reservecoureur standby bij races. "We stoppen Niki Lauda in de auto ", grapte de teambaas van de Duitsers Toto Wolff. "We zouden waarschijnlijk Paul di Resta gebruiken", voegde wolff er snel aan toe. "Hij deed het geweldig, hij heeft nog nooit in die auto gereden en was maar zeven tienden van een seconde langzamer dan Lance Stroll. Misschien heeft hij zijn F1-carrière nieuw leven ingeblazen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS