Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Ferrari F1 wordt met een korreltje zout genomen door Agag: "Meer een tactische stap"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 januari 2018 20:08 • Print artikel

Formule E-directeur Alejandro Agag denkt niet dat Ferrari het dreigement om de Formule 1 te verlaten gaat uitvoeren. Volgens hem is het meer een tactische en zakelijke zet. De Italiaanse renstal dreigde de klasse te verlaten, nadat Liberty Media de motorenplannen voor 2021 bekend maakte. Ferrari-president Sergio Marchionne reageerde dat het team alleen in de F1 blijft als de condities naar tevredenheid van het team zijn.

Sergio Marchionne


Ferrari zei zelfs een eigen klasse te willen opzetten en waarschuwde dat Liberty Media 'met vuur' speelde. Volgens Agag is het echter niets meer dan het veilig stellen van de onderhandelingspositie, voordat de gesprekken over de toekomst van de F1 plaatsvinden. "Ik gok dat ze snel gaan onderhandelen over een nieuw contract. Dus het is waarschijnlijk meer een tactische stap dan een echte stap."

De Spanjaard benadrukte nogmaals dat hij nog niet in gesprek is met Ferrari over een mogelijke stap naar zijn kampioenschap, maar sluit niet uit dat dat op termijn gaat gebeuren. "Ik heb geen directe gesprekken met Sergio Marchionne of Ferrari gehad. Fiat is een groep die niet zoveel met elektrische auto's heeft gedaan. Ik denk dat ze dat uiteindelijk wel gaan doen, maar dat kost tijd. Natuurlijk wil ik ze graag hebben, maar ik zie het niet snel gebeuren."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS