Formule 1

Touwtrekken achter de schermen in de Formule 1; Ferrari gebruikt haar macht...

Uitgegeven door Peter Vader • 4 december 2017 20:40 • Print artikel

Ferrari-voorzitter Sergio Marchionne handhaafde zijn mening op het toekomstige motorreglement van de Formule 1 en herhaalde in Italië de mogelijke terugtrekking van het bedrijf uit de sport. Tijdens de officiële presentatie van het Alfa Romeo Sauber F1 Team op zaterdag, nam Marchionne niets terug van wat hij vorige maand zei, en drong erop aan dat Ferrari's dreigement om de F1 te verlaten een "serieuze" was.

null

"De dialoog is begonnen en zal blijven evolueren," zei Marchionne. "We hebben de tijd tot 2020 om een oplossing te vinden die Ferrari ten goede komt." De dreiging dat Ferrari Formula One verlaat, is serieus.Carey reageert op de 'standaardisatie'-angsten van Ferrari. "De overeenkomst met Sauber verloopt in 2020-2021, precies op het moment dat Ferrari kan vertrekken. "We moeten een oplossing vinden die goed is voor de sport, maar we moeten ook duidelijk zijn over de dingen waar we niet op kunnen terugvallen."

Het belangrijkste twistpunt van Marchionne met de toekomstige 2021-motorreglementen is de opname van standaardonderdelen in de nieuwe F1 motor, om tot een kostenreductie te komen van de toekomstige krachtbron. De Ferrari-baas gelooft echter dat F1-motoren en hun bijbehorende engineering een onderscheidende factor moeten blijven. Hij dringt erop aan dat de motorreglementen vanuit deze visie in de toekomst worden geformuleerd en dat anders de fabrikant de F1 zou verlaten in plaats van "play NASCAR globally" te spelen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS