Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 2

Nederlands succes in Formule 2: Sette Camara wint voor MP Motorsport en Nyck de Vries naar P2

Uitgegeven door Bas Holtkamp • 27 augustus 2017 09:09 • Print artikel

SPA-FRANCORCHAMPS - Sette Camara van MP Motorsport heeft de Formule 2-sprintrace op Spa-Francorchamps gewonnen. De Nederlander Nyck de Vries deed erg goede zaken door als tweede te finishen en Ghiotto maakte het podium compleet.

Nyck de Vries

Sette Camara stootte tijdens start met zijn bolide van MP Motorsport vanaf de derde positie direct door naar de leiding van de race. De Nederlander Nyck de Vries kende ook een goede start en wist zich snel op te werken naar de tweede plek. Leclerc en Rowland, beiden vanuit de achterhoede gestart vanwege een diskwalificatie, wisten zich redelijk snel op te werken naar het middenveld. Met name Leclerc gaf de race smaak en rukte ronde na ronde steeds meer op naar de voorhoede.

Nadat hij door teamgenoot Fuoco voorbij werd gelaten, ging hij op jacht naar Markelov. Helaas kreeg de winnaar van gisteren problemen met zijn motor waardoor Leclerc hem voorbij kon steken. Vervolgens begon hij de druk op te voeren bij Merhi. Aan het einde van Kemmel Straight schoten ze er zelfs even af. Een ronde later lukte het Leclerc wel hem op hetzelfde punt in te halen en kon hij zijn vizier richten op Nato die op plek vier rond reed. Zijn jacht op een podiumplek werd echter gestaakt doordat er in de 15e ronde de safetycar naar buiten werd geroepen. Matsushita verloor in de Eau Rouge namelijk de macht over het stuur en klapte keihard in de bandenstapel. De safetycar bleef tot de finish op de baan waardoor Sette Camara als eerste over de streep reed, gevolgd door De Vries en Ghiotto.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS