Formule 1

Charles Leclerc domineert op Spa-Francorchamps, Nyck de Vries in dienst van nieuw team naar P7

Uitgegeven door Bas Holtkamp • 26 augustus 2017 20:16 • Print artikel

SPA-FRANCORCHAMPS - Charles Leclerc boekte vandaag zijn zesde overwinning van het seizoen en gaat hierdoor fier aan de leiding in het Formule 2-kampioenschap. Markelov en Rowland flankeerden hem op het ereschavot. Landgenoot Nyck de Vries, die vandaag zijn eerste wedstrijd reed in dienst van Racing Engineering, kwam als zevende over de streep.

Leclerc

De vanaf poleposition gestarte Leclerc moest alleen in de eerste bocht Rowland naast zich dulden, maar reed daarna onbezorgd naar de overwinning: “Ik had geen fantastische start en had best veel wielspin. Ik deed gewoon iets verkeerd. Daarna ging het eigenlijk best goed en ik kon lang doorrijden met de option-band. De tweede stint reed ik met de prime-banden en de snelheid was echt heel goed. Ik kreeg te horen dat ik twee seconden per ronde sneller was dan wie dan ook in het veld,” aldus de Ferrari-junior die een behoorlijke gooi doet naar de titel.

Markelov startte daarentegen als negende en wist zich mede door een andere strategie naar de tweede positie op te werken: “Het was niet bepaald een saaie race. Ik bleef maar mensen inhalen. We kozen voor een andere strategie en ik moest daardoor mijn banden sparen. Aan het einde van de rit kon ik hierdoor extra pushen en dat wierp zijn vruchten af. In de laatste bocht ging ik wiel aan wiel met Rowland maar ik trok aan het langste eind.”

Nyck de Vries

De als zesde gestarte Nyck de Vries toucheerde in de eerste ronde zijn teamgenoot Malja, maar beiden konden hun race vervolgen. De Vries verloor hierdoor wel een plek maar wist deze redelijk snel weer goed te maken. Uiteindelijk kwam de Nederlander als zevende en vlak achter zijn teamgenoot over de finish. Door de reversed grid start De Vries morgen vanaf de tweede plek in de sprintrace.

UPDATE: Na de race werd onder andere Charles Leclerc gediskwalificeerd. Bij meting bleek dat de vloer van zijn bolide te laag was.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS