Formule 1

Zanderig circuit geeft meer uitdaging voor Max Verstappen: "Omstandigheden veranderen continu"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 13 april 2017 10:27

Met de Grand Prix van Bahrein aanstaande zondag op het menu, gaat alweer de derde race van de Formule 1-kalender van start. Vorig jaar bezorgde Max Verstappen met P6 als eindklassering Scuderia Toro Rosso de eerste punten in de strijd om de constructeurs-titel. Of hij dit jaar die prestatie kan verbeteren is afwachten. De baan is verraderlijk door de grip die tijdens de race continu verandert. Lastig voor de afstelling en vol uitdagingen.

Formule 1 2017 Max Verstappen


"Het circuit in Bahrein is eigenlijk erg interessant", zei de Red Bull F1-coureur. "Ik hou daar wel van maar het is erg pittig voor de banden. Het eindigt in een avondrace wat betekent dat de omstandigheden continu veranderen. Het kan erg glad op de baan zijn door al het zand en dat geeft nieuwe uitdagingen.

Verstappen heeft er zin in en is erg opgetogen over zijn verblijf in het warme Bahrein temperaturen rond de 40 graden Celsius zijn geen uitzondering. "Het hotel is erg goed", beandrukte Verstappen. "Het ligt aan het strand en ik heb goede ervaring met het kartcircuit in Bahrein. Ik kijk altijd uit naar dit raceweekend", besluit de Limburger.

De Grand Prix van Bahrein start aanstaande zondag eerste Paasdag om 17:00 uur Nederlandse tijd en is live te zien op het kanaal van Ziggo Sport.



LEES OOK:

Max Verstappen krijgt in Barcelona een nieuwe wagen, in Canada sterkere motor

Wat zegt de internationale pers over Max Verstappen: "Hij is een kannibaal.."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS