Formule 1

Concurrentie heeft bewondering: "Max Verstappen zorgt voor een frisse wind in de Formule 1"

Uitgegeven door Daan Daniels • 11 april 2017 05:20 • Print artikel

Lewis Hamilton zegt dat de rijstijl van Max Verstappen zeer verfrissend is in zijn relatief korte Formule 1-carrière. Verstappen stal de show in de beginfase van de Grand Prix van China door te heersen in de vochtige condities en van de zestiende naar de zevende plek te rijden in de eerste ronde. Max reed zelfs even tweede maar het lukte Verstappen om op het podium te rijden, ondanks hevige druk van ploeggenoot Daniel Ricciardo.

Max Verstappen red Bull

Verstappen werd door zijn goede race uitgeroepen tot ‘Driver of the day’. Winnaar Lewis Hamilton prees Verstappen na de race. “Ik hou ervan als hij op het podium staat. Het zorgt ervoor dat ik er jonger uitzie. Max heeft natuurlijk fantastisch gepresteerd sinds hij in de Formule 1 rijdt. Hij zorgt voor een frisse wind in de Formule voor iedereen.”

“Hij heeft zeker in een aantal mooie situaties gezeten in bepaalde races en presteerde maximaal. Daarom is hij ook ‘driver of the day’. Het is moeilijker om dat te doen als je aan de leiding rijdt. Dan kun je niet veel inhalen”, grapte Hamilton op het podium.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS