Formule 1

Wraak voor Daniel Ricciardo met zege in Monaco, Max Verstappen netjes op P9 + UITSLAG

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 27 mei 2018 15:20

MONACO - De Grand Prix van Monaco is gewonnen door Daniel Ricciardo. P2 was voor een verbeten Sebastian Vettel. Derde werd Lewis Hamilton, die het laatste treetje van het podium op het Circuit de Monte-Carlo mocht betreden. Ricciardo kampte in het tweede deel van de race met een kapotte auto en had de gehele tijd Vettel op zijn nek, maar wist toch op het krappe circuit de finish als eerste te halen. Max Verstappen startte als laatste op de grid en finishte op P9 na een foutloze race en een mooie inhaalactie actie op Carlos Sainz.

Formule 1 2018 Daniel Ricciardo


Haas F1-coureur Charles Leclerc reed in Monaco zijn thuisrace. De Monegask viel echter uit met nog zes rondes te gaan vanwege kapotte remmen. De race had slechts drie uitvallers en was niet uitzonderlijk spannend, maar toch boeiend. Het was de 76ste editie van de Grand Prix, waarin Red Bull domineerde, ook al moest Verstappen achteraan starten vanwege de schade in VT3 en een gridstraf.

Daniel Ricciardo had niet de beste start, maar hield wel de leiding in de openingsronde. Sebastian Vettel startte achter hem op twee en drong aan bij de Australiër, maar moest genoegen nemen met P2. Lewis Hamilton behield P3. Max Verstappen startte goed en pakte meteen twee plekken. De eerste ronde verliep zonder incidenten. In ronde 5 wist Verstappen de Sauber van Marcus Ericsson in te halen en zette meteen op jacht in op Lance Stroll. Stroll reed lek in ronde 10 zonder dat hij het in de gaten had. "Probleem met de auto", meldde de Canadees via de boordradio.

Lewis Hamilton ging vroeg naar binnen en opende de serie pitstops. De Brit wisselde in de twaalfde ronde naar de ultrasoft band. Verstappen reed op dat moment op P13, net achter Stoffel Vandoorne. Daniel Ricciardo maakte zijn pitstop in ronde 17, koos ook voor ultrasofts. Red Bull verdedigde de undercut met hand en tand en de Australiër behield de leiding dankzij perfect teamwork. Door de pitstops van verschillende coureurs lag Verstappen inmiddels op P10 en reed daarmee in de punten.

Halverwege de race gaf Daniel Ricciardo aan power te verliezen en reed meerdere rondes met steeds lagere snelheden, Vettel volge de Red Bull als een bloedhond. Inmiddels zat Verstappen op slot achter de McLaren van Fernando Alonso. De Nederlander ging pas in ronde 48 de pits in en de Limburger wisselde naar de hypersoft band. Met de stop verloor Verstappen twee plekken en reed op P11 achter Sainz. Fernando Alonso die op P7 lag, ging stuk bij Sainte Devote en viel uit in ronde 54 en was daarmee de eerste uitvaller van de race. Verstappen was daarmee terug op P10. Hij probeerde Sainz in te halen, maar kon ternauwernood een touché voorkomen. Met een actie buitenom redde de Nederlander het wel en pakte P9.

Formule 1 2018 Max Verstappen


In de slotfase reed Charles Leclerc nog vol tegen Hartley aan, waardoor een virtual safety car werd ingezet. Bij de Monegask begaven de remmen het en hij knalde rechtdoor zo bij de Toro Rosso naar binnen. Beide heren vielen uit. Ricciardo zegevierde, met Vettel in zijn kielzog en Hamilton op P3.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS