Formule 1

Ook ander Red Bull F1-talent ging bijna op dezelfde wijze in de fout: "Ik moest meteen aan Max denken.."

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 27 mei 2018 10:32

Max Verstappen crashte zaterdag tijdens de derde vrije training bij het zwembadcomplex op het Circuit de Monte-Carlo. Door de schade aan zijn RB14 kon de Aston Martin Red Bull Racing coureur niet deelnemen aan de kwalificatie en moet hij zondag op P20 starten. Voor Pierre Gasly was het bijna dezelfde kant opgegaan. De Fransman schampte met zijn Toro Rosso bolide ook dezelfde vangrail.

Formule 1 2018 Toro Rosso


"Toen ik het raakte moest ik meteen aan Max denken", zei Gasly na de kwalificatie tegen de pers. "Ik kon de auto maar net op de baan houden, het was close."

Het jonge Franse talent bereikte voor de tweede maal dit seizoen Q3 ten koste van Nico Hülkenberg. "We wisten dat het krap zou zijn", vervolgde Gasly. "Maar op het einde wist ik een goede ronde neer te zetten in Q2. Genoeg om door te gaan met minder dan een tiende op Nico Hülkenberg. Toen gaf ik alles in Q3. We finishte op P10, maar een tiende van P6 af. Als we kijken naar de laatste races denk ik dat we een grote stap hebben gemaakt. Er was niet veel over. Tweede Q3 van het jaar dus we moeten het positief bekijken. Ik ben blij met mijn eerste keer in Monaco met deze auto's."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS