Formule 1

Wordt de Formule 1 door elkaar geschud? Of Niet?: "Geld spreekt, zeker in dit tijdperk"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 11 februari 2017 20:39

Wordt de Formule 1 door elkaar geschud? Of Niet? Williams Martini Racing's Rob Smedley gelooft niet dat de nieuwe banden en de downforce-specificaties veel impact zullen hebben in de top van het constructeurs kampioenschap van de Formule 1 in 2017. De meningen zijn verdeeld over wat het meeste de nadruk zal leggen tijdens een race: de krachtbron of de aerodynamica.

Formule 1 2017 Rob Smedley

"Ik hoop dat de de zaken door elkaar worden geschud, maar ik denk niet dat we een complete verandering in de rangorde zullen zien," zei Smedley tegen Autosport. "In de Formule 1 heeft niemand ooit een kampioenschap gewonnen zonder een substantieel budget. Geld spreekt, zeker in dit tijdperk bij de F1."

Wel geeft Smedley aan dat de balans in de top, midden en achterveld door elkaar gegooid kan worden. Maar niet dat in de absolute top van de F1-grid, iets wat de sport volgens velen wel nodig heeft. "Het is erg belangrijk dat we meer mensen krijgen in de kopgroep, zodat we aan het begin van het weekend niet al met zekerheid kunnen zeggen wie de race gaat winnen. Dat is wat de fans heeft weggejaagd. Als je vier of vijf coureurs hebt die kunnen winnen, dan heb je meer opwinding en ik hoop dat dit door de nieuwe regels mogelijk wordt."

Smedley hoopt dat er een verandering in de huidige balans komt tussen de teams in de loop van het seizoen 2017. "Ik verwacht niet dat de snelste auto in Australië ook de snelste in Abu Dhabi is. Als dat gebeurt dan zijn de nieuwe regels ultiem succesvol," aldus Smedley.
Zelf is Smedley getipt voor een verandering van positie binnen het team van Williams dit jaar. Waarschijnlijk krijgt hij een bredere rol rol met betrekking tot de ontwikkeling in de fabriek in plaats van het circuit. Hij heeft al aangegeven interesse te hebben in een rol de meer op de achtergrond staat.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS