Formule 1

Rob Smedley haalt uit: "Dat soort mensen moet Williams niet willen"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 25 januari 2017 20:02

De rol van Rob Smedley binnen het Williams Martini Racing team zal het komende seizoen meer gaan evalueren zodat de focus meer ligt op de midden tot lange termijn ontwikkeling. Smedley is de verantwoordelijke man voor de Williams bolides op het circuit, daardoor woont hij alle Grands Prix bij en blijft dat ook doen als onderdeel van zijn breder wordende rol in de F1.

Formule 1 2017


Williams, vijfde in het constructeurskampioenschap van 2016, geeft toe aan Smedley dat de focus meer moet liggen op vooruit plannen. Het team wil weer vooraan op de grid staan, daar draagt hij nu de verantwoording voor.

Ik worstel nog steeds tussen ontwikkeling en aerodynamica," zegt hij tegen Autosport.com. "Ik kijk niet alleen naar de korte termijn, het zorgen dat de auto werkt en het maximaal presteert op de baan. Of zorgen dat we een goedlopende werkwijze hebben in het team. Ik begin meer te kijken naar de midden en lange termijn ontwikkeling. Het is belangrijk dat we ons daar meer op gaan concentreren."

Afgelopen jaar waren er al geruchten dat verandering in de positie van Smedley zou komen. Dit werd gevoed door zijn tijd die hij in de fabriek doorbracht. De Brit geeft toe dat de plannen er zijn, zeker met de kansen voor technische afdeling. Technisch directeur Pat Symonds verliet het bedrijf afgelopen maand. Voormalig Mercedes AMG Petronas Formula One technisch directeur Paddy Lowe wordt verwacht zich bij Williams te voegen.

Op de vraag hoe Smedley zijn tijd wil verdelen tussen het circuit en de fabriek zegt hij: "Het is nog niet definitief. Dat is niet omdat we niet georganiseerd zijn maar omdat we willen bekijken hoe de structuur het beste uitpakt en waar iedereen het best tot zijn recht komt. Het wordt duidelijk als de nieuwe auto's er zijn."

Ik werk voor Williams, het team is mijn passie sinds mijn kindertijd.
2016 was een mager jaar, maar mensen die niet weten hoe ze dingen moeten oplossen, lopen weg tijdens dit soort magere tijden. Ze zoeken dan een warmer nest, die mensen moet Williams niet willen", aldus Smedley.

De rol van Rob Smedley binnen het Williams Martini Racing team zal zich het komende seizoen meer gaan ontwikkelen, zodat de focus meer ligt op de midden- en lange termijn ontwikkeling. Smedley is de verantwoordelijke man voor de Williams bolides op het circuit, daardoor woont hij alle Grands Prix bij en blijft dat ook doen als onderdeel van zijn breder wordende rol in de F1.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS