Formule 1

Wolff raakt rijbewijs kwijt: "Vrouw van Mercedes-baas reed te hard"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 19 maart 2017 16:55 • Print artikel

Voormalig Formule 1 testcoureur en echtgenote van Mercedes AMG Petronas teambaas Toto Wolff, Susie Wolff, is haar rijbewijs kwijt. Mevrouw Wolff, die in in 2015 op de bon ging voor een snelheidsovertreding in Oxfordshire, moest zich verantwoorden bij de rechter. Ondanks haar pleidooi was de rechter standvastig. Zes maanden rijontzegging en een boete was het oordeel.

Formule 1 2017 Susie Wolff


"Ik ben geen 'race-meisje'. Ik bewaar mijn snelheid voor het racecircuit", zei Wolff tegen de rechtbank. "Dit is een beschamende positie. Ik ben een professioneel coureur. Dat ik betrapt ben op te snel rijden en daardoor mijn rijbewijs kwijtraak, heeft effect op mijn reputatie. Wolff, die al negen strafpunten had op haar rijbewijs, werd geflitst op een weg waar 30 mijl per uur de limiet was. De overtreding van 5 mijl (8 km/h .red) harder dan de toegestane snelheid, komt haar duur te staan.

Wolff, die werkt als ambassadrice voor Mercedes en die de stichting 'Dare to be Different' leidt, pleitte voor de rechter dat het een grote impact zou hebben op haar werkzaamheden en haar functie als rolmodel. De stichting is een liefdadigheidsinstantie, die jonge meisjes begeleidt in de autosport. "Het is goed mogelijk dat ze gezien haar positie in verlegenheid wordt gebracht," verklaarde de rechter. "Gezien de feiten is dit ook een goede les."

Het oordeel: rijontzegging voor een half jaar plus een boete van Ä575,- en zo'n Ä415,- aan bijkomende kosten.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS