Formule 1

Wil Nico Rosberg niet met Valtteri Bottas praten? "In januari stuurde ik een bericht..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 februari 2017 19:54

Valtteri Bottas vroeg publiekelijk hulp aan zijn voorganger Nico Rosberg. De Fin hoopt dat de wereldkampioen Formule 1 hem op weg kan helpen bij Mercedes. De Duitser liet echter al weten bij vragen over Lewis Hamilton erg neutraal te blijven. Van een gesprek is het echter tussen het tweetal nog niet gekomen, zo bevestigt de Fin.

Valtteri Bottas Mercedes F1

“Nee, nog niet”, reageerde Bottas wanneer het Duitse Bild am Sonntag vraagt of een gesprek al heeft plaatsgevonden. “Misschien is het interessant om met hem te praten. Het kan waardevol zijn om te weten wat hij ervaren heeft. Hij kent iedereen binnen het team. Dus alles wat mij helpt om prestaties te realiseren, ga ik doen. Natuurlijk moet hij mij ook dingen willen vertellen.” In zijn thuisland laat de coureur zelfs weten nog geen reactie ontvangen te hebben.

“In januari stuurde ik Nico een bericht dat ik met hem wilde praten, maar sindsdien heb ik niets gehoord”, vertelt Bottas aan Tarun Sanomat. Toch lijkt de kans dat de twee elkaar gaan spreken klein in de komende weken. De voorbereidingen met de nieuwe F1-bolide zijn in volle gang, die in Silverstone gepresenteerd gaat worden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS