Formule 1

Geen twijfel over Valtteri Bottas: "Ik zie Bottas het kampioenschap winnen"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 9 januari 2017 08:01

Voormalig F1-coureur Mika Hakkinen twijfelt er niet aan dat Valtteri Bottas in het Formule 1 seizoen 2017 gaat winnen. Vooropgezet dat hij de nieuwe teamgenoot van Lewis Hamilton wordt bij het bij Mercedes AMG Petronas Formula One team. De tweevoudig F1-wereldkampioen weet zeker dat zijn landgenoot het vuur aan de schenen zal leggen bij Hamilton.
Bottas is op dit moment de torenhoge favoriet als het gaat om het stoeltje bij Mercedes, wat vrij gekomen is na het plotselinge vertrek van Nico Rosberg.

F1 Valtteri Bottas


De vliegende Fin ziet het contract bij Mercedes als een droomscenario. In een interview met de televisiezender MTV 3 zegt Hakkinen: "De situatie kan niet beter zijn voor een coureur, een team wil jou. Zeker als dat team zo dominant is in de F1 als Mercedes. Dat is een droomsituatie. Ik zie Bottas zelfs het kampioenschap winnen," voegt de voormalig McLaren F1-coureur toe. "Als je naar het team gaat wat op de top van de berg staat, en de mogelijkheid heeft om races en kampioenschappen te winnen, dan is het aan jou om je te ontwikkelen, overwinningen te pakken en het kampioenschap."

Mercedes heeft nog geen bevestiging gegeven over de komst van de Bottas, die in december al gespot was in Brackley bij de fabriek van de Duitse Formule 1 renstal.

Koopjedeal


De nieuwste deals met grote kortingen! Elke dag nieuwe aanbiedingen overzichtelijk weergegeven en altijd up-to-date. Profiteer hier van hoge kortingen op deze koopjes. Bekijk de dagaanbiedingen van dit moment!!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS