Formule 1

Wie is de schuldige? Max Verstappen geeft tekst en uitleg: "Bottas schakelt wel twee man uit"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 mei 2017 07:16 • Print artikel

De Grand Prix van Spanje van Max Verstappen duurde maar een paar honderd meter. Red Bull Racing-coureur licht zijn uitvalbeurt op het circuit de Barcelona - Catalunya toe. Verstappen kwam in de eerste bocht in aanraking met Kimi Raikkonen, welke weer door Valtteri Bottas aangetikt werd. Het betekende een voortijdig einde van een veelbelovende race.

Max Verstappen F1


“Als Raikkonen en Bottas elkaar niet hadden geraakt, hadden we twee man te pakken in die bocht. Het zag er allemaal goed uit voor ons. Als je de videobeelden terugkijkt, zie je dat Bottas in tegenstelling tot ons heel vroeg remt. Op een gegeven moment rijdt hij tegen het achterwiel van Raikkonen aan waardoor zijn auto omhoog springt. Dan is het moeilijk corrigeren en klapt Raikkonen vol tegen mij op", verklaarde Max op Verstappen.nl. "Ik ben een beetje het slachtoffer geworden van wat er aan de binnenkant gebeurde. Dit mag eigenlijk niet gebeuren, maar het gebeurt. Helaas klapte Raikkonen mijn kant op.”

“Het was niet mijn beste start, maar ook niet mijn slechtste. Uiteindelijk kwam het perfect uit voor bocht één, omdat ik niet hoefde te remmen. Je zag de anderen kijken waar ze naartoe moesten. Daardoor kon ik gemakkelijk voor de buitenkant gaan.”

Daniel Ricciardo, teamgenoot van Verstappen, profiteerde volop en finishte op het podium, al was het gat naar Hamilton en Vettel groot. Dit baart de Nederlander echter geen zorgen: "Er was geen druk. Dan kan je rustig naar huis rijden.” Over het algemeen is Verstappen positief over de vorderingen binnen het team en de achterstand op Ferrari en Mercedes: “Ik denk dat het gat kleiner is.”
Formula 1 Grand Prix Spain


De wedstrijdleiding beoordeelde het voorval in de eerste bocht als een race-incident. Hier is Max het niet volledig mee eens: “Ik vond het een beetje apart van de wedstrijdleiding om het als een race-incident af te handelen. Bottas schakelt uiteindelijk wel twee man uit. Hij had later moeten remmen. Kimi en ik remden laat en dan verwacht je dat je om Bottas heen gaat. Maar op een gegeven moment zette hij weer door. Dat vond ik niet de meest handige actie.”
Op het feit dat Bottas in een interview zijn excuses aan Verstappen en Raikkonen aanbood, reageert de Nederlander nuchter: “Dat is mooi, maar daar koop ik niks voor.”

Van de keuze om de buitenkant te kiezen heeft Verstappen geen spijt: “Ik kan natuurlijk ook gewoon rustig achteraan rondtoeren, maar zo ben ik niet. Ik word liever een keer derde na veel te hebben geriskeerd dan rondjes te moeten rijden op de vijfde plek. Dat staat mij niet aan. Ik zag het gat en dacht: ik ga ervoor. Je blijft netjes buitenom rijden, een beetje afstand nemend van wat er aan de binnenkant gebeurde. Alleen toen raakten ze elkaar en ketste er opeens eentje naar links.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS