Formule 1

Weergaloze Max Verstappen wist dat hij vroeg moest vlammen: "Het was niet fijn in mijn auto om.."

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 10 april 2017 05:16

SHANGHAI - Tijdens deF1 Grand Prix van China liet Max Verstappen op een weergaloze manier zien dat inhalen wel degelijk mogelijk is in de Formule 1 anno 2017. Met een start vanaf de zestiende plaats scoorde Verstappen met zijn derde plaats de honderdste podiumplaats voor het team van Red Bull Racing. Na een desastreuze kwalificatie gooide Verstappen alle registers open met een indrukwekkende eerste ronde.

Formule 1 2017 Max Verstappen


"Dat was een erg speciale race", zei Verstappen na afloop van de race. "Toen ik vanmorgen wakker werd, verwachtte ik niet op het podium te staan. Het was een erg goede eerste ronde. Ik passeerde negen auto's denk ik, wat erg positief is. De omstandigheden hebben me zeker geholpen de auto's in te halen zo snel als ik kon, dat was belangrijk. Ik wist dat de baan droger zou worden en dat het dan moeilijker zou worden om in te halen. Ik heb er altijd van gehouden om te rijden in natte omstandigheden."

Verstappen maakte niet alleen een droomstart, ook tijdens de race was hij niet geheel tevreden over de auto en dit was te merken aan het gevecht met teamgenoot Daniel Ricciardo. "Het gevecht met Ricciardo aan het einde was moeilijk. Het was niet fijn in mijn auto om te verdedigen. Ik ben blij dat we volgehouden hebben. Uiteraard was het een geweldige race om naar te kijken en geweldig voor het team. Ik denk dat we op de droge baan met pure snelheid nog iets tekort komen voor het podium. Maar als je alles in ogenschouw neemt, hebben we vandaag overduidelijk gemaximaliseerd."

Red Bull-teambaas Christian Horner is in zijn nopjes met het resultaat dat zijn coureurs behaalden op het Shanghai International Circuit. "Een geweldige prestatie van het team. Verstappen had een geweldige start en haalde zijn voordeel uit de gladde baan aan het begin van de race", aldus Horner, die vond dat het optreden Verstappen opzienbarend was.

"Hij had een geweldige eerste ronde met P7 als resultaat, daarna waren de coureurs in goede vorm. De juiste strategie tijdens de safety car-situatie maakte dat onze auto's op P2 en P3 kwamen, voor die van Scuderia Ferrari. De pitcrew heeft een geweldige job geleverd vandaag. De beweging die Verstappen maakte op Ricciardo was eerlijk en zag er sterk uit. Ricciardo hield de Ferrari's zo lang mogelijk op voordat Sebastian Vettel hem kon passeren. Om hier weg te gaan met de derde en de vierde positie is een erg positief resultaat. Hiermee hebben we als team de mijlpaal bereikt van honderd podiumplaatsen. Er is nog veel te doen, maar China verlaten met 27 punten is extreem positief", aldus een uitermate tevreden Horner.

Alleen vandaag nog! Vergeet hem niet de trekking van de Staatsloterij; tot 18.00 uur voor je lot

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS