Formule 1

Superstunt doet Max Verstappen deugd: "Perfecte keuze..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 april 2017 10:35

SHANGHAI – Voor Max Verstappen was de Grand Prix van China weer een race om in te lijsten. Het negentienjarige supertalent van Red Bull Racing slaagde erin om van de zestiende plaats derde te worden. Het was dan ook met een grote lach op zijn gezicht dat hij de media te woord stond.

Max Verstappen Red Bull Racing Grand Prix China


“Als je als zestiende start mag je zeker niet klagen”, zei de Nederlander voor de camer van Jack Plooij van Ziggo Sport. “Voor me hadden ze een slechte start, ze kwamen daarna samen en ik werd een beetje geblokkeerd. Carlos (Sainz van Toro Rosso, red.) stond op slicks. Die had geen grip en daardoor moesten we wel naar binnen. In de eerste ronde ben ik van zestien naar negen gereden, heb daarna nog wat mensen ingehaald, en een aantal mensen ging naar binnen tijdens de virtual safety car.”

Verstappen bleef buiten, tot zijn grote tevredenheid. “Ik denk dat we de perfecte keuze hebben gemaakt qua pitstops. Toen ik Daniel voorbij was, trok ik een goed gat naar hem, maar de auto had te veel onderstuur. Dat was niet ideaal in de race. Ik moest heel veel aan de knopjes veranderen om een beetje grip voor te krijgen. Ik verloor heel veel temperatuur in de banden.”

In de slotfase kwam Ricciardo nog akelig dichtbij en werd Verstappens podiumplaats onzeker. “Daniel stopte later, dus had hij betere banden. Ik wist dat ik sowieso problemen met de banden linksvoor ging krijgen dus heb het een tijdje rustiger aan gedaan om een iets beter einde te krijgen. Ik ben blij dat ik zo toch nog derde kan worden. Natuurlijk is een podiumplaats geweldig, maar we zijn nog steeds niet snel genoeg om op pure snelheid het podium te halen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS