Formule 1

"Wat Max Verstappen daar gezegd heeft zijn dingen die je een coureur van twintig jaar moet kunnen vergeven"

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 december 2017 16:41

Tijdens de Grand Prix van Amerika haalde Max Verstappen zijn opponent Kimi Raikkonen op magistrale wijze in. De paddock en de Formule 1-fans genoten van het huzarenstukje van de Nederlandse Formule 1-coureur in dienst van Red Bull. De Limburger mocht slechts kort genieten van zijn derde plek, want de wedstrijdleiding had al snel een beslissing gemaakt en vlak voor de ceremonie kreeg Verstappen vijf seconden straf voor de actie aan zijn broek en was het de Iceman die in de plaats van Max naar het podium mocht gaan. Het was steward Garry Connelly die als schuldige werd aangewezen door het Verstappen-kamp. Ziggo F1-reporter Olav Mol denkt niet dat de Australiër het doelbewust op de Nederlander gericht had.

Max Verstappen en Olav Mol Formule 1


“Ten eerste had die straf er misschien wel helemaal niet moeten komen. Ze hebben geen rekening gehouden met het feit dat Kimi Räikkönen een zwaar probleem had met zijn hoeveelheid brandstof. Hij was enorm opgejaagd en had al over de boordradio te horen gekregen dat hij rustig moest rijden”, schrijft de reporter van Ziggo Sport op zijn eigen website Grand Prix Radio. Waarna Mol verder ingaat op de straf.

“Ten tweede is de straf die Max gekregen heeft niet voor track-limits, maar voor 'leaving the track and gaining an advantage', oftewel: ‘naast de baan rijden, afsnijden en een voordeel behalen’. Als je zegt: dat is hetzelfde, is dat een compleet verkeerde inschatting.” De goedlachse reporter denkt dan ook niet dat onze landgenoot opzettelijk benadeeld is, zoals Verstappen kort na de race dacht toen hij Connelly een ‘mongool’ noemde.

“Dat hij daar boos was, was logisch”, verklaarde Mol. “Wat hij daar gezegd heeft zijn dingen die je een coureur van twintig jaar moet kunnen vergeven. De verhalen over dat de steward Garry Connelly het specifiek op Max gemunt had, daar geloof ik niet zo in. Dat er op het moment zelf en daarna een aantal dingen fout gegaan zijn, dat is een feit.”



Ziggo Zakelijk: Connect ZZP: Voor elk type ZZP’er heeft Ziggo Zakelijk een product op maat. Of je nu veel online bent, of vooral belt. Stel zelf de ideale mix van de producten samen. Ziggo Zakelijk nu 3 maanden 50% korting en powerpromise. Tijd om bij te komen van het harde werken? Ontspan dan even met digitale tv, want ook als zakelijke klant beschik je natuurlijk over digitale tv van Ziggo en over de Formule 1-uitzendingen met Max Verstappen.

Formule 1 zakelijk de boeken in? Vraag HIER vrijblijvend informatie: Ziggo Zakelijk Direct Advies

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS