Formule 1

"Ik ken de getallen niet, maar dit jaar heeft Max Verstappen de rollen omgedraaid"

Uitgegeven door Bart • 6 december 2017 20:18 • Print artikel

Daniel Ricciardo is duidelijk als hij wordt gevraagd welke concurrent de meeste progressie heeft geboekt. Volgens de Australiër was Red Bull-teamgenoot Max Verstappen dit jaar zijn sterkste tegenstander. "Ik ken de getallen niet uit mijn hoofd, maar vorig jaar was ik de beste in de kwalificatie, dit jaar heeft Max de rollen omgedraaid", zegt Ricciardo tegen ESPN.

Verstappen Ricciardo


Ricciardo had dit jaar een wisselvallig seizoen. In de periode dat Verstappen veel uitviel, presteerde de Australiër goed. Later waren die rollen omgedraaid en kampte Ricciardo met veel pech. "Zo goed als het in de lente en zomer ging, zo slecht ging het op het einde. Daardoor kan ik het seizoen niet echt goed of slecht noemen."

Het meest pijnlijke moment van het seizoen had Ricciardo na de race in Hongarije. "Na het incident bood Max zijn excuses aan en gaf hij me een biertje. Ik dacht: Hij denkt toch niet dat alles opgelost is met één biertje? Toen zei Max meteen dat we er na de meeting verder over zouden praten. Maar het eerste moment dat hij me dat biertje gaf, was best gênant."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS