Formule 1

Wat doet Huub Rothengatter bij Jos en Max Verstappen in Frankrijk?

Uitgegeven door Casper Bekking • 23 september 2013 21:06


VARENNES – Het was de laatste kartwedstrijd van Max Verstappen op Europese bodem: het wereldkampioenschap karting voor de KZ. Dat bracht veel fans en enthousiastelingen naar Varennes sur Alliers in Frankrijk, waar afgelopen weekend het topevenement werd verreden. Ondanks de ijzersterke tegenstand stond er opnieuw geen maat op de zoon van oud-F1-coureur Jos Verstappen, die op overtuigende wijze naar weer een hoofdprijs reed. Huub Rothengatter, voormalig Formule 1-manager van Jos, besloot last-minute samen met Raymond Vermeulen, goede vriend en zaakwaarnemer van de Limburger, in de auto te springen. RaceXpress.nl, als enige Nederlandse media vertegenwoordiging aanwezig in Frankrijk, sprak met Rothengatter over zijn 'toeristische' trip.


“Ik hoorde allerlei verhalen en zag schitterende uitslagen dit seizoen. Daardoor wilde ik eens met eigen ogen bekijken wat Max presteert”, legde Huub Rothengatter tegenover RaceXpress.nl uit. “Samen met Raymond besloten we dus gewoon om vrijdag heel vroeg in de ochtend in de auto te stappen en naar Varennes te rijden. Ik kan je zeggen, en dit is een understatement, dat Max me absoluut niet teleurstelt. Het is fantastisch wat hij hier in Frankrijk allemaal heeft laten zien!”


Wat verwacht Rothengatter in de toekomst van de uitermate snelle Limburger? “Ik heb dezelfde vraag gesteld aan allerlei mensen in de paddock en dan kom je tot de conclusie dat zij het er unaniem over eens zijn dat Max dit seizoen een ongekende prestatie neerzet. Dit zijn de eerste stappen richting een mooie toekomst als Formule 1-coureur.”


Rothengatter en Vermeulen volgden vol enthousiasme de verrichtingen van Max Verstappen en van Jorrit Pex. Ook was Rothengatter veel te zien bij de altijd gastvrije familie Pex. Tevens maakte Huub van de gelegenheid gebruik om op te treden als 'talkshow-host' en vroeg Max het hemd van zijn lijf. Kortom Huub was in zijn element...

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS