Formule 1

Wat andere F1-coureurs niet weten, weet Esteban Ocon wel: "Max Verstappen inhalen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 januari 2017 17:23

Max Verstappen dreef diverse Formule 1-coureurs het afgelopen seizoen tot waanzin. Zo reed Kimi Raikkonen meerdere malen achter de Red Bull-coureur en kon hem niet passeren. Het zorgde ervoor dat de nooit zo spraakzame Fin tijdens de races in Barcelona, Hungaroring en Spa-Francorchamps in een flinke scheldkanonnade uitbarstte over de boordradio. Ook Lewis Hamilton maakte in Japan kennis met de harde verdedigingsacties van de Nederlander en het hoofd van Sebastian Vettel liep in Mexico net zo rood aan als de kleur van zijn Ferrari-bolide. Esteban Ocon maakte tot nu toe maar negen F1-starts, maar was de grootste rivaal van Verstappen in 2014 in de Formule 3.

Esteban Ocon en Max Verstappen

De Fransman zegt dat hij de sleutel in handen heeft om zijn oude rivaal in te halen. Tegenover Canal Plus legde de Force India-coureur uit hoe hij denkt de Red Bull-coureur te kunnen verslaan. Het afgelopen seizoen stond Ocon met de Manor achteraan op de grid, maar Verstappen vooraan met de Red Bull. In de regen van Brazilië kwam het tweetal elkaar tegen, toen de Limburger als een mes door de boter door het veld heen sneedt. De Manor-coureur was niet in staat om zijn oude rivaal tegen te houden.

“In de Formule 3 waren we steeds aan het wheelbangen en er werd dapper ingehaald”, vertelde Ocon aan de TV-zender. “Als hij niet liftte, dan raakte hij mij. Maar ik weet hoe ik met hem om moet gaan. Je moet naar een kant gaan en dan kruisen en hem passeren aan de andere kant”, waarbij de Fransman gemakshalve vergeet dat het Verstappen was die het merendeel van de ‘wiel-tegen-wiel’-gevechten won.

Lees ook!

Esteban Ocon heeft commentaar op Max Verstappen: "Max is veel agressiever, de hele race, maar ik.."

Oud zeer bij Esteban Ocon? "In de Formule 3 kwam Max Verstappen er ook mee weg"

Ocon wijst met vingertje naar Max Verstappen: “We haatten elkaar tijdens het seizoen”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS