Formule 1

Red Bull heeft Max Verstappen, Mercedes heeft Ocon en Wehrlein!: "Om wereldkampioen te worden.."

Uitgegeven door Ramon Leenen • 26 december 2016 16:43

Red Bull heeft Max Verstappen, Mercedes heeft Ocon en Wehrlein! Mercedes Formule 1 team manager Toto Wolff omschrijft zijn junior rijders Esteban Ocon en Pascal Wehrlein als ‘zeer uitzonderlijk”. Toen Wolff in een interview met het Engelse Autosport.com, dat overigens plaatsvond vóór de plotselinge aankondiging van het afscheid van Nico Rosberg, over het tweetal werd gevraagd, hemelde hij hun mogelijkheden op en zei hij, dat beiden een stoeltje in de Formule 1 verdienden. Terwijl Ocon voor Force India zal uitkomen volgend jaar, heeft Wehrlein nog geen stoeltje weten te bemachtigen. Gezien het feit dat Valtteri Bottas als grootste kanshebber wordt gezien voor het vacante Mercedes-stoeltje, is de hoop van Wehrlein nu gevestigd op Sauber of Manor.


,,Deze twee (Ocon en Wehrlein) zijn uitzonderlijke rijders onder een handvol andere rijders, die ik van hetzelfde niveau beschouw”, vertelde Wolff tegen Autosport. ,,Ze hebben allebei verschillende carrières gehad; de een ging DTM rijden en de ander had een buitengewone carrière in lagere formuleklasses en de GP3."

,,Vanuit mijn perspectief gezien, zijn het allebei zeer verschillende persoonlijkheden, maar heel gelijk in hun racebolides. Beide verdienen ze het, om in de Formule 1 te blijven en daarin een toekomst te hebben.”

Wolff voegde toe, dat het afwachten wordt, wat het ultieme potentieel van beide rijders is, hoewel hij absoluut geen twijfels heeft over hun snelheid. ,,Je kunt niets zeggen; mensen groeien, ontwikkelen zich en veranderen”, zei Wolff, toen hem werd gevraagd of beide rijders het in zich hebben om ooit wereldkampioen te worden.

‘’Om wereldkampioen te worden, moet alles op z’n plek vallen en is het niet alleen de pure snelheid waar het om draait, maar er is veel meer. Als alles op z’n plek valt kun je heel succesvol zijn, zo niet dan wordt het niks. Niemand van ons weet, als je een jonge coureur gaat ondersteunen, of hij uiteindelijk de verwachtingen waar gaat maken, maar het ziet er allemaal heel positief uit.”

Wolff benadrukte, dat het niet zijn besluit was of Force India voor Ocon of Wehrlein zou gaan kiezen als Mercedes rijder voor 2017. ,,Het was niet mijn beslissing wie er naar Force India zou gaan”, zei Wolff.
,,Force India had duidelijk voor ogen, dat ze met Esteban wilden gaan werken. Beide coureurs werden getest, maar ik denk dat ze bij Esteban een beter gevoel hadden en dat was in het juiste perspectief om met hun te werken. We zijn allemaal mensen en voor de een voel je meer sympathie als voor de ander. Dat is de reden waarom de engineering groep die beslissing heeft bekrachtigd met Vijay [Mallya red.].”

Vergeet hem niet! Heeft u al een lot voor de Staatsloterij Oudejaarstrekking

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS