Formule 1

'Huichelachtige' Carlos Sainz hard op zijn plaats gezet bij gepikeerd Red Bull

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 juli 2017 08:15

SPIELBERG - Carlos Sainz zegt dat hij wil praten met Red Bulls bazen na het stekelige antwoord dat hij ontving als reactie op het commentaar dat hij had over zijn Toro Rosso-toekomst. Sainz zei in de persconferentie van donderdag voorafgaand aan de Grand Prix van Oostenrijk dat als hij niet voor 2019 naar het senior Red Bull-team werd gepromoveerd, het onwaarschijnlijk was dat hij voor een vierde seizoen bij Toro Rosso zal blijven.

Carlos Sainz Toro Rosso Grand Prix Oostenrijk


Zijn opmerkingen zijn verkeerd gevallen bij Christian Honer en Helmut Marko, die beiden boos reageerden in interviews met Sky Sports op vrijdag. Horner, teambaas van Red Bull, noemde Sainz' opmerkingen huichelachtig, terwijl Marko, die het talentenprogramma van het team overziet, suggereerde dat de Spanjaarde 'verward' was.

Op vrijdagavond erkende Sainz dat hij enigszins overrompeld was over de aard van de reactie, vooral omdat hij zei eerlijk zijn mening te geven. "Alles is een beetje buiten proporties gegroeid", zei Sainz. "Wat ik gisteren zei, was denk ik niets vreemds. Als ambitieuze rijder is het duidelijk dat mijn eerste doel is Red Bull-coureur te worden en om met dat team om podiumplaatsen te strijden."

"Ik ben hen alles verschuldigd. Dat geldt ook voor Toro Rosso, maar ik heb ambities en de ambitie is om op een dag een Red Bull-coureur te zijn. Hopelijk eerder eerder dan later, maar dat is het."



Vergeet hem niet! Speel mee met de volgende trekking van de Staatsloterij

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS