Formule 1

Vijfde uitvalbeurt in zeven races voor Max Verstappen; Max geeft tekst en uitleg wat er mis ging

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 juli 2017 06:35

De Formule 1-race in Oostenrijk op het thuiscircuit van zijn werkgever Red Bull bleek al snel over voor Max Verstappen. Onder het oog van de duizenden aanwezige Nederlandse fans zag men een goed resultaat voor Verstappen direct na de start als sneeuw voor de zon verdwijnen. Een probleem met de koppeling zorgde ervoor dat Max slecht weg kwam bij de start. Bij het ingaan van de eerste bocht werd de Nederlander het onfortuinlijke slachtoffer van Fernando Alonso, die op zijn beurt weer aangetikt werd door Daniil Kvyat. Het is de vijfde uitvalbeurt in zeven races voor de Red Bull Racing-coureur.

Max Verstappen voor oranje fans Formule 1 Red Bull Ring

Max verklaart wat er na het uitgaan van de lichten gebeurde: "De koppeling was kapot. Bij de proefstart voelde het al raar aan. Het is ook niets elektronisch, maar puur de koppeling." Over het incident met Kvyat en Alonso vertelt Verstappen: "Ik bleef voor de zekerheid aan de buitenkant om niet geraakt te worden. Toen raakte Alonso me, waardoor het lager in de koppeling kapot ging. Deze bleef maar slippen en ik had geen drive meer."

Max Verstappen Red bull Ring F1 valk voor crash

De Red Bull Racing-coureur haalde het einde van de eerste ronde niet, nadat hij op advies van zijn team de RB13 in bocht acht stilzette: "Dat was het dan alweer. We hadden gehoopt op iets anders, maarja. Dit is ook vooral jammer voor al die fans, die naar Oostenrijk zijn gekomen."



Alleen vandaag nog: Speel mee met de trekking van de Staatsloterij

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS