Formule 1

Vijay Mallya in staat van beschuldiging gesteld door CBI: 'Miljarden weggesluisd'

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 25 januari 2017 06:24 • Print artikel

Volgens een woordvoerder van het Centraal Bureau of Investigations is Vijay Mallya, eigenaar van het Sahara Force India Formule 1 team in staat van beschuldiging gesteld op grond van samenzwering en fraude over negen billion rupees (€123 miljoen). Het zou gaan om een lening, goedgekeurd door een bank van de overheid voor zijn maatschappij Kingfisher.

Formule 1 Vijay Mallya


Behalve het Force India F1-team is de drank- en luchtvaart tycoon ook voormalig eigenaar van een Indisch Premier League cricket team. De miljardair verhuisde naar Groot-Brittannië in maart 2016, na achtervolging van de Indiase rechtbanken. De autoriteiten in India eisen terugbetaling van €1,3 miljard, die Mallya's luchtvaartmaatschappij schuldig is.

Het CBI heeft in hun aanklacht Mallya beschuldigd van het wegsluizen miljarden aan roepies uit India ten voordele van zijn maatschappij. Een voormalig voorzitter en algemeen directeur van de bank IDBI, zijn samen met vier medewerkers gearresteerd. De beschuldiging geldt voor Mallya, negen andere personen en de vliegmaatschappij zelf.

Een woordvoerder van de Sahara Force F1-eigenaar was niet bereikbaar voor commentaar, ondanks verschillende telefoontjes en sms-berichten.
Sinds het CBI een onderzoek gelanceerd heeft naar de leningen door de bank aan de noodlijdende maatschappij in 2014, zijn dit de eerste arrestaties. Het diplomatieke paspoort van Mallya werd in 2016 al ingetrokken, nadat een bevel tot arrestatie was uitgevaardigd. Mallya zelf zegt dat hij hierdoor "in gedwongen ballingschap" in Groot-Brittannië moet verblijven.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS