Formule 1

Vijay Mallya haalt opgelucht adem dankzij lening van 150 miljoen

Uitgegeven door Catya Leroux • 9 januari 2012 06:08

Force India F1-teammanager Vijay Mallya kan weer opgelucht ademhalen. In eerste instantie werden er financiėle problemen vastgesteld bij zijn luchtvaartmaatschappij maar door een nieuwe lening zijn die problemen voorlopig opgelost. In November waren er voor het eerst geruchten over financiėle problemen voor Kingfisher (de luchtvaartmaatschappij van Mallya) en werden talrijke vluchten geschrapt om zo de kosten te beperken. Ook zocht Vijay Mallya zonder veel succes naar nieuwe investeerders om zijn bedrijf draaiend te kunnen houden.


Maar nu lijkt het er toch op dat Kingfisher voorlopig verder kan blijven bestaan dankzij een lening van 150 miljoen van de Sahara Group. De overeenkomst zou rechtstreeks gemaakt zijn tussen Vijay Mallya en de Sahara baas Subrata Roy. De twee topmannen zijn ook partners in de F1 want de Sahara Group heeft 42,5 procent van de aandelen van Force India in handen.

Ondertussen wijst Mallya de beschuldigingen dat door de financiėle problemen van het bedrijf de veiligheid van de reizigers in gevaar komt van de hand. Zo schrijft de exentrieke teambaas op Twitter: "Vliegen met Kingfisher is 1000 procent veilig. Veiligheid heeft absolute prioriteit voor ons."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS