Formule 1

Vettel springt in de bres voor Ferrari: "Natuurlijk doet het pijn, zeker als er dingen verkeerd gaan"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 9 oktober 2017 02:07 • Print artikel

SUZUKA - Bij het team van Scuderia Ferrari is aan de kant van de viervoudig wereldkampioen F1, Sebastian Vettel de pitbox in een mineurstemming. Voor de tweede maal op rij moest de Duitser naar de pitbox zonder een podiumplek. Ditmaal zelfs zonder punten voor het kampioenschap, waardoor rivaal Lewis Hamilton rijkelijk uitloopt. Ferrari ligt al zwaar onder vuur en de kritiek is niet mals. Vettel heeft het gevoel dat hij het team moet beschermen nu de kans op een vijfde wereldtitel als sneeuw voor de zon smelt.

Formule 1 2017 Sebastian Vettel


Op de Formule 1 website legt Vettel uit: "Het is uiteraard jammer dat we de laatste twee races problemen hebben met de betrouwbaarheid. Maar het is zoals het is."

Een week nadat hij door problemen met de krachtbron achteraan moest starten en zijn teamgenoot Kimi Räikkönen niet kon starten in Maleisië moest de Duitser al na vier ronden zijn SF70H in de pits parkeren vanwege een probleem met een bougie.

De overwinning van Hamilton gaf de Brit een voorsprong van 59 punten op Vettel met nog maar vier races te gaan. Maar terwijl de Ferrari-coureur zegt dat kritiek op zijn team verwacht kan worden, vindt hij wel dat het in perspectief moet zijn.

"Het is normaal dat je kritiek krijgt, zeker als er dingen verkeerd gaan. Dat hoort bij je werk", legt Vettel uit. "Ik heb het gevoel dat ik het team moet verdedigen, we hebben geweldig werk verricht tot nu toe. Natuurlijk doet dat pijn, en we zijn allemaal teleurgesteld", zegt de Duitser. "Maar nu moeten we terugkomen, rusten en er dan vol voor gaan voor de laatste vier races en zien wat er gebeurt. We hebben nog steeds een kans, maar ja, het is niet zodanig in onze handen als we zouden willen. Het team is op de goede weg en we verbeteren iedere race. We zijn veel verder gegaan dan mensen denken. Dus er is altijd iets positiefs."

Vettel heeft maar één van de laatste tien Grands Prix gewonnen, Hamilton won er in dezelfde periode zes. Van de vijf races in Austin, de volgende Grand Prix op de F1-kalender, heeft de Brit er vier gewonnen. Als hij nog een keer wint dit jaar, moet Vettel binnen de top vijf eindigen om te voorkomen dat de race in de VS Hamilton de kroon oplevert.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS