Formule 1

Berisping voor Sebastian Vettel, missen volkslied bij start Grand Prix Japan

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 oktober 2017 13:34 • Print artikel

SUZUKA - De voor Sebastian Vettel toch al zo rampzalige Grand Prix van Japan is hem na zijn uitvalbeurt ook op een berisping komen te staan. Dit omdat hij het nationale volkslied voor de wedstrijd had gemist.

Sebastian Vettel Ferrari Grand Prix Japan


Herziene sportregels voor 2017 stellen dat '14 minuten voor de geplande start van de formatieronde alle coureurs voor het spelen van het volkslied aan de voorkant van de grid aanwezig moeten zijn'.

F1-coureurs hebben nu slechts nog acht minuten op na hun verkenningsrondes op de grid te komen, in plaats van vijftien minuten. Die regel werd ingevoerd om de coureurs te helpen op tijd aanwezig te kunnen zijn voor bij het bijwonen van de volksliederen.

Vettel, die vlak voor de start werd geplaagd door een bougieprobleem van zijn Ferrari, stond echter niet aan de voorkant van de grid in Suzuka toen het volkslied begon. Hij sloot zich pas halverwege het lied aan bij zijn collega-coureurs.

De stewards gaven hem een berisping. Eerder in het seizoen, tijdens de Grand Prix van Monaco, kreeg Vettel een rij-gerelateerde berisping, nadat hij de witte lijn had gepasseerd bij de uitgang van de pit tijdens de kwalificatie. Elke coureur die drie berispingen ontvangt in een seizoen krijgt een grid penalty van tien plaatsen. Voor het huidige of volgende evenement, maar alleen als er twee of meer waren voor overtredingen tijdens het rijden.

Vettel heeft nu een achterstand van 59 punten op Lewis Hamilton.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS