Formule 1

McLaren F1 Team: “Ik denk dat als de belangrijkste dominosteen valt, alles op zijn..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 september 2017 17:55 • Print artikel

Vanuit bronnen binnen McLaren is naar buiten gekomen dat het Formule 1-team afscheid gaat nemen van Honda. Daarvoor komt een driejarig contract met Renault in de plaats. De Japanse motorenfabrikant gaat vanaf 2018 achter in de Toro Rosso liggen. In de aanloop naar en in het Grand Prix-weekend van Singapore zouden de aankondigingen gaan komen volgens Racer. De motorendeals hebben ook impact op de toekomst van Fernando Alonso, die langer bij McLaren blijft en Carlos Sainz die Jolyon Palmer bij Renault gaat vervangen. Daarbij lijkt een verdere carrière voor de Brit in de Formule 1 voorbij.

Fernando Alonso McLaren

“Ik denk dat als de belangrijkste dominosteen valt, alles op zijn plek gaat vallen”, zei de McLaren-directeur, Zak Brown tijdens de Italiaanse Grand Prix. Volgens het Engelse Racer gaat de stap van Sainz naar Renault de eerst volgende aankondiging zijn. De verwachting is volgens het Magazine dat deze op zijn vroegst donderdag gaat plaatsvinden.

Zoals eerder al benoemd is er dan geen plek meer over voor Palmer. Deze aankondigingen gaan vervolgens zorgen voor de volgende dominostenen die gaan vallen en dat zijn de aankondigingen rondom de motoren.

Diverse bronnen zeggen dus dat McLaren een drie-jarige deal met Renault gaat aankondigen. Het team uit Woking krijgt over dezelfde motoren de beschikking als het eigen fabrieksteam van de Fransen en Red Bull Racing. Toro Rosso kondigt een samenwerking met Honda aan. Daarna verwacht men dat Fernando Alonso een langer verblijf bij McLaren gaat aankondigen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS