Formule 1

Valtteri Bottas twee tot vijf seconden sneller in 2017: "Banden onbekende factor"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 3 januari 2017 17:38

De tijdwinst in de Formule 1 door de nieuwe reglementen is volgens Valtteri Bottas zeer wisselend. Met de nieuwe regels, bredere banden, grotere vleugels, wordt de F1 in 2017 niet alleen spectaculairder maar ook sneller. De verwachtingen zijn verschillen in rondetijden van vijf seconden, echter volgens Bottas wordt dit doel niet behaald op alle circuits.

F1 Pirelli regels


"Het is per circuit verschillend. Ik schat tussen de twee en vijf seconden", zei de Fin tegen Jonathan Noble. In de simulator met de nieuwe auto's is duidelijk geworden dat de Formule 1 niet overal sneller wordt. "Op de rechte stukken is het langzamer, in de bochten sneller. Samengenomen is het resultaat sneller." Door de grotere vleugel krijgt men meer drag, in combinatie met de bredere banden meer luchtweerstand.

Over het algemeen genomen zal de tijdwinst op de snellere circuits overzichtelijk zijn verwacht Bottas. "Circuits zoals Monza zullen twee seconden sneller zijn, de circuits met meer drag vijf." Met deze berekeningen is er nog één grote onbekende factor die invloed op de rondetijden kan hebben, de nieuwe brede Pirelli banden. "We kunnen dit in de simulator niet inschatten hoe dit met bandenwissels zal zijn", aldus Bottas.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS