Formule 1

Valtteri Bottas is zeker van zijn zaak: 'In een topwagen kan ik winnen'

Uitgegeven door Daan Daniels • 22 december 2016 14:02

Valtteri Bottas gelooft dat hij in staat is om een Grand Prix te winnen en zelfs meer dan een als hij een wagen heeft die in de top drie rijdt.



De Fin, die zijn debuut in de Formule 1 maakte bij Williams in 2013, heeft negen keer op het podium gestaan, maar slaagde er niet in om in 77 starts op de hoogste trede te komen. Williams overweegt om Bottas naar Mercedes te laten gaan, nu die ploeg een een nieuwe ploeggenoot nodig heeft voor Lewis Hamilton na het stoppen van Nico Rosberg.

Williams weigerde een eerste bod, inclusief een korting op de kosten voor de motor voor 2017 en de mogelijkheid om Mercedes-reserve Pascal Wehrlein in te lijven. De verwachting is dat er een tweede bod zal komen van Mercedes, terwijl Felipe Massa overgehaald is om zijn pensioen uit te stellen en bij Williams te blijven, mocht Bottas vertrekken.

Nog voordat Rosberg bekend maakte te stoppen sprak Bottas met Autosport: “Ik twijfel niet aan mezelf en weet dat ik in staat ben om te winnen. Ik heb alleen de juiste wagen nodig. Dat gaat in de toekomst gebeuren. Hopelijk zo snel mogelijk. Ik weet dat als er een wagen is die dicht tegen de top 3 aanzit, ik de stap kan maken.”
Bottas zei ook nog: “Je moet een soort carrièreplan maken, maar in de Formule 1 is het moeilijk om elk jaar een plan te maken.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS