Formule 1

Valtteri Bottas nu al in dienst van Hamilton: "Het is goed voor hem, maar niet ideaal voor mij"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 oktober 2017 05:09 • Print artikel

Valtteri Bottas lag korte tijd op de eerste positie tijdens de Grand Prix van Japan. Teamgenoot Lewis Hamilton klaagde echter dat hij tijd verloor, waardoor het tweetal snel van positie wisselde. Daarna hield de Fin in dienst van Mercedes nog even Max Verstappen op, voordat hij voor vers rubber de pits in ging. Voor de F1-coureur was het geen probleem om zijn plek af te staan.

Formule 1 2017 Lewis Hamilton


“Voor mij was er niet veel discussie, misschien was er intern meer”, reageerde Bottas tegen ESPN. “Ze vertelden mij het te doen en ik snapte hun punt. Toen ik Lewis voorbij liet en ik tussen hem en Max reed. Op dat moment verloor ik wat racetijd en dat was een beetje een compromis voor mijn race. Maar het is duidelijk dat het goed was voor ons als team.”

“Het was niet ideaal voor ons beiden, hij verloor tijd en ik verloor behoorlijk wat seconden, die me enorm hadden geholpen aan het einde van de race. We gaan kijken of het beter gedaan had kunnen worden, maar ik begreep de situatie”, aldus Bottas. Ondanks dat de Fin niet op het podium stond, pakte hij wel punten op Sebastian Vettel in het kampioenschap. Zijn teamgenoot Hamilton liep echter nog verder uit.

“Het belangrijkste voor mij is dat het gat naar Lewis nu zo enorm is”, aldus de Mercedes-coureur. “Het is goed voor hem en zeker wat gebeurde was goed voor zijn titelgevecht. Maar het is niet ideaal voor mij. Het enige positieve is eigenlijk dat ik dichter bij de tweede plek zit. Het komt op het vechten voor de tweede of derde plek neer in het kampioenschap.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS