Formule 1

Lewis Hamilton gunde Max Verstappen overwinning niet in Japan: "Ik mocht geen fout maken"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 8 oktober 2017 11:49 • Print artikel

SUZUKA - Een week geleden verloor Lewis Hamilton een Grand Prix aan Max Verstappen. Dat verlies gaf de Brit extra motivatie de Nederlander achter zich te houden in Japan tijdens de slotfase van de Grand Prix op het circuit van Suzuka. Hamilton moest in de laatste rondes een aanval van Verstappen afweren, het verkeer van achterblijvers hielp hem daar niet bij. De Mercedes- coureur moest alles uit de kast halen om Verstappen voor te blijven.

Formule 1 2017 Max Verstappen


Hamilton won de race met 1,2 seconden voorsprong op Verstappen maar de winst was het grootste op rivaal Sebastian Vettel die door een technisch probleem al vroeg in de race uitviel. De start was prima voor Hamilton die de leiding nam vanaf poleposition. Verstappen zette meteen dankzij een zeer goede start de druk er vol op bij de Brit en hield dit de hele race vol. De herinnering aan de inhaalmanoeuvre van een week geleden in Maleisië door de Red Bull-coureur zorgde ervoor dat Hamilton zijn focus hield.

"We hadden geen groot gevecht op de baan, maar het is overduidelijk hoe snel Max is", zei Hamilton tegen ESPN. "Hij heeft geweldig werk geleverd, hij is heel consistent. De laatste race was hij gewoon te snel, vandaag was hij sneller, maar ik kon het net iets beter managen op dat moment. Ik denk dat we sneller zijn in de kwalificatie, zij staan maar een tiende of zo van ons af in de race. Dus ja, vandaag dacht ik: jij won de laatste race, ik laat deze niet aan jou. Ik mocht gewoon geen fouten maken."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS