Formule 1

Valtteri Bottas loopt Lewis Hamilton tegen het lijf: "Onze eigen vergaderingen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 februari 2017 18:39 • Print artikel

Valtteri Bottas stapt dit jaar bij Mercedes in als teamgenoot van Lewis Hamilton. De opvolger van Nico Rosberg krijgt een zware dobber aan de meervoudig wereldkampioen Formule 1. Toch zegt de Fin dat hij door zijn nieuwe teamgenoot verwelkomd werd en ziet hem niet als een probleem.

Valtteri Bottas

“Ik ben echt blij om Lewis als mijn teamgenoot te hebben”, reageerde de coureur tegen het Finse Suomen Tietotoimisto. “Het is een grote kans om mijn mogelijkheden te tonen. Ik heb altijd een zo snel mogelijke teamgenoot willen hebben en nu ik heb er echt een.” De 27-jarige liep deze week in Brackley, het hoofdkantoor van het F1-team van Mercedes Hamilton tegen het lijf.

“We hadden allebei onze eigen vergaderingen en het was een snelle groet”, vertelde Bottas over zijn eerste ontmoeting met zijn nieuwe teamgenoot. “Hij verwelkomde me bij het team en feliciteerde me.” Wat betreft de geruchten dat de coureur slechts een contract voor een jaar heeft, ontkent de Fin dit.

Zo adviseerde Nico Rosberg al om in 2018 Sebastian Vettel aan te trekken. “Ik begrijp dat het op dit moment geen langere overeenkomst is”, aldus Bottas. “Natuurlijk wil het team zien hoe het met me gaat. Het is akkoord wat mij betreft. Dat is de manier waarop het gaat. Ik heb altijd mijn plek moeten verdienen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS