Formule 1

Valentino Rossi twijfelde over de Formule 1, maar: "Ik wil naar de 24U van Le Mans en Dakar"

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 januari 2017 09:56 • Print artikel

Valentino Rossi leek in het verleden vanuit de Moto GP naar de Formule 1 over te stappen. De zevenvoudig wereldkampioen Moto GP, reed diverse testritten bij de Formule 1 renstal van Ferrari en was actief in wat Rally’s, maar ziet zijn toekomst eerder bij de 24 uur van Le Mans liggen. Rossi heeft wel een paar doelen.

Valetino Rossi Ferrari Formule 1

“In de toekomst is Dakar een doel, maar het is erg, erg lastig. Je moet goed voorbereid zijn”, zo vertelde de coureur tijdens een interview met de Managing Director van Yamaha, Lin Jarvis. “Zeker met een auto, omdat een motorfiets echt gevaarlijk is. We gaan het zien, maar ik concentreer me meer op de 24 uur van Le Mans. Het is mijn eerste doel, omdat ik me op de baan beter voel. Dus misschien als ik stop met de motorfiets dat we tijd hebben.”

Rossi leek de overstap in 2006 naar de hoogste klasse van de autosport te maken, nadat hij voor Ferrari testte in het voorseizoen. Uiteindelijk bleef de Italiaan in de MotoGP. “Ik denk dat het de juiste beslissing was. Na 2006 bleef ik in de Moto GP en ik won nog twee wereldkampioenschappen, had fantastische races, fantastische gevechten, dus ik heb geen spijt”, vertelt de Moto GP-coureur. “Maar ik hou zeker veel van de Formule 1. Ik had een moment dat ik zei: ‘we proberen het, proberen te begrijpen wat er kan gebeuren. Dus hadden we wat tests, ging ik naar Valencia en testte ik met de anderen. Ik herinner me op de vlucht vanuit Valencia naar Rimini dat ik ‘nee’ zei, ik ben niet klaar om met het motorracen te stoppen en het bleek uiteindelijk de juiste keuze.”Volop aanbiedingen deze week bij de Grotekadoshop. Kijk eens vrijblijvend voor de leukste topdeals

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS