Formule 1

Rossi goed onderweg in de Ferrari F1 op Mugello

Uitgegeven door Casper Bekking • 21 november 2008 11:10

Zesvoudig MotoGP-kampioen Valentino Rossi heeft gezegd dat hij verwacht een goede Formule 1-coureur te zijn als hij de overstap van twee- naar vierwielers zou maken. De Italiaan testte in 2005 voor het Ferrari F1 Team en liet toen goede tijden noteren, relatief dicht bij de snelste tijd van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher. De snelste tijd van Rossi was ditmaal een 1:22.550, bijna anderhalve seconde langzamer dan de snelste tijd van Kimi Raikkonen in september.



Afgelopen donderdag reed Rossi wederom in een Ferrari voor de eerste van een tweedaagse testsessie in Mugello. "Ik heb niets te bewijzen, niet naar mezelf en niet naar anderen", vertelde ‘The Doctor’ na zijn test. "Ik raak er steeds meer van overtuigd dat ik een goede Formule 1-coureur zou kunnen zijn. Het is alleen te bezien hoe goed, goed genoeg om te kunnen winnen of niet. Ik heb geen spijt dat ik in de MotoGP ben gebleven, ik kan hier winnen en hoop dat ik dat nog vele jaren kan volhouden. Wel wil ik Luca di Montezemolo en Stefano Dominicali bedanken voor dit geweldige cadeau!"



"Vergeleken met 2005 is dit een veel sterkere bolide, beter te besturen en met formidabele aerodynamica. Het is duidelijk dat ik heb geprobeerd zo hard mogelijk te rijden: als je in een Ferrari zit moet je wel hard gaan, anders kan je beter thuisblijven", zo eindigde Rossi.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS