Formule 1

Toto Wolff over nieuw contract met Valtteri Bottas, maar...: "Alle puzzelstukken nog uitzoeken"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 17 juli 2017 19:25 • Print artikel

Bij het team van Mercedes AMG Petrona heeft Valtteri Bottas slechts een contract voor één jaar. De overeenkomst kwam tot stand nadat de Fin de plaats innam van de wereldkampioen Formule 1 2016 Nico Rosberg, die vijf dagen na het veroveren van de wereldtitel, de racewereld schokte door per direct te stoppen met racen in de koningsklasse van de autosport. Nu eenmaal bezig in het seizoen 2017 en met een aantal zeer goede resultaten waaronder twee overwinningen en een reeks podiumplaatsen lijkt het erop dat Bottas afstevent op een contract voor de lange termijn bij de Duitsers. Mercedes teambaas Toto Wolff hint dat een nieuw contract voor Bottas slecht een formaliteit is.

Formule 1 2017 Valtteri Bottas


Het goede nieuws voor Bottas is dat de Zilverpijlen de Fin graag in hun team wil houden. "Ik ben echt tevreden over Bottas", zei Mercedes teambaas Toto Wolff tegen de Finse zender C More op het Silverstone Circuit na de Grand Prix van Groot-Brittannië. Voor een verdere samenwerking met Bottas in 2018 gaf Wolff aan: "Ik denk als je kijkt naar zijn prestaties dat we er niet over na hoeven denken. Maar het gaat niet alleen om volgend jaar ook over de jaren erna. We moeten alle puzzelstukken nog uitzoeken. Na de race in Boedapest zal ik meer over na gaan denken op het strand", Lachte de teambaas.

De referentie van Wolff over de jaren na 2018 zou kunnen betekenen dat er een indicatie is dat men bij Mercedes zou kunnen gaan voor Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo of Fernando Alonso, maar ook voor een andere top-coureur voor 2019 en daarna. Voor Bottas in 2018 zei Wolff: Ik denk het wel, we zijn er voor 90% uit."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS