Formule 1

Mercedes-baas Toto Wolff haalt uit: "Hij moet blij zijn dat hij in de Formule 1 rijdt"

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 juli 2017 11:44 • Print artikel

SILVERSTONE - Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië op zaterdag liet Romain Grosjean over de boordradio weten dat hij in de weg werd gezeten door Lewis Hamilton. Volgens de Haas-coureur verloor hij daar tenminste één plek mee op de startgrid. Het maakte dan ook geen indruk op de Fransman toen de Mercedes-coureur vrijgepleit werd door de stewards. De coureur gelooft dat de Brit er mee wegkwam, omdat hij in het titelgevecht zit.

Romain Grosjean Haas F1 Grand Prix Groot-Brittannië


“Ik weet dat er een wereldtitelstrijd gaande is voorin, maar wij vechten net zo hard als die jongens en ik werd bedreigd”, zei Grosjean tegen Fox Sports. “Misschien als het een andere coureur was dat de sanctie iets anders was uitgevallen en dat voelt alsof er soms twee soorten beslissingen zijn.” De reactie van Mercedes-teambaas Toto Wolff was hard ten opzichte van de Haas-coureur.

“Er zijn er die de hele tijd klagen en gewoon doorgaan met klagen”, reageerde de Oostenrijker op de commentaren van Grosjean. “Als Romain Grosjean naar buiten komt en begint met het vragen van straffen voor andere coureurs, dan moet hij naar zijn eigen verleden kijken. Hij moet blij zijn dat hij in de Formule 1 rijdt.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS