Formule 1

Christian Horner: "Mercedes maakte geen fout, Ferrari had geluk"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 maart 2018 11:09

MELBOURNE - Red Bull-teammanager Christian Horner is van mening dat de nederlaag van Mercedes tijdens de Grand Prix van Australië te wijten was aan pech in plaats van een slechte strategie. Lewis Hamilton leidde de race al vroeg, maar viel achter Sebastian Vettel terug naar de tweede plaats tijdens een Virtual Safety Car-periode, waarin Vettel zijn pitstop maakte.

Christian Horner Red Bull Racing Grand Prix Australië


Mercedes-teambaas Toto Wolff vermoedt dat een 'softwarefout' er de oorzaak van is dat zijn team in de veronderstelling was dat Hamilton veilig zou zijn. Maar Horner zei dat het Duitse team gewoon pech had. "Ze hebben helemaal geen fout gemaakt, absoluut niet", zei Horner. "Het is slechts een ongelukkige scenario."

"Een virtual safety car komt uit op het voor hen verkeerde moment en Sebastian sprong van de derde naar de eerste plaats. Normaal verlies je 23 seconden tijdens een pitstop en nu 13 seconden als gevolg van de Virtual Safety Car. Hij kreeg dus tien seconden in de schoot geworpen. Daarvoor ga je niet strategisch te werk, dat is gewoon geluk."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS