Formule 1

Stoffel Vandoorne ondanks zoveelste teleurstelling toch vol vertrouwen in McLaren: "We wisten het"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 18 april 2017 05:12 • Print artikel

Een probleem met de waterdruk is de oorzaak dat Stoffel Vandoorne niet van start ging tijdens de Grand Prix van Bahrein. De Belgische McLaren-Honda coureur had zich gekwalificeerd op de zeventiende plaats, net voor Sergio Perez. Vandoorne was klaar om te racen en had er enorm veel zin in, maar de auto werd teruggeduwd naar de pits. Kort daarna verklaarde McLaren dat Vandoorne niet van start zou gaan op het Bahrain International Circuit.

Formule 1 2017 Stoffel Vandoorne


Grote teleurstelling voor de Belgische hoop in bange dagen, die inmiddels ook gefrustreerd raakt door de problemen bij het team van McLaren door de aanhoudende problemen. "Het is erg jammer dat we niet in de race konden starten", zei Vandoorne. "Het team ontdekte een probleem met de waterdruk onderweg naar de grid. Het is teleurstellend uiteraard. We komen helemaal hierheen en dan kunnen we niet eens van start gaan. We wisten vanaf het begin van het seizoen dat de situatie waarin we zitten moeilijk is. Ik heb er vertrouwen in dat we de problemen kunnen oplossen en ik mijn werk kan doen als alles samenkomt."

Vandoorne's teamgenoot Alonso schuift zijn ongenoegen niet onder stoelen of banken. Zijn reactie via de teamradio over de prestatie van de MCL 32 tijdens de Grand Prix was dan ook overduidelijk. Vandoorne laat het nog gelaten over zich heenkomen. "We gaan door een moeilijke periode", zei de Belg. "Het is niet leuk voor ons om hierdoor te moeten, maar het is wat het is op het moment. Het is frustrerend als je alle voorbereidingen doet en zoveel moeite. Wij als coureurs trainen veel, en dan niet kunnen starten is jammer. Het was een extreem moeilijk weekend voor mij met twee uitvallers in VT1 en VT2, en nu de race, maar ik houd mijn hoofd omhoog, werk hard met het team en ik ben er zeker van dat op een bepaald punt verbeteringen komen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS