Formule 1

Honda weet niet wat motorprobleem Alonso veroorzaakte: "Omstandigheden heel zanderig"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 april 2017 13:52 • Print artikel

MANAMA - Motorproducent Honda weet niet waar het falen van de krachtbron van de McLaren van Fernando Alonso zaterdag tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein door werd veroorzaakt. Wel waren er dit weekeinde tot drie keer toe problemen met het MGU-H-onderdeel, maar het kan ook te maken hebben met de hitte, zegt motorsportdirecteur Yusuke Hasegawa van het Japanse bedrijf.

Fernando Alonso McLaren Grand Prix Bahrein


Alonso had zaterdag met de vijftiende tijd het tweede deel van de kwalificatie gehaald, hij kon daarin echter niet meer van start gaan. Als gevolg daarvan moet hij voor de Grand Prix van zondag een nieuwe motor laten monteren. "Het is iets waardoor de lagers bleven steken", aldus Hasegawa. "We zijn allemaal kapot en we moeten ze vervangen. Zeer ongelukkig."

"We weten niet precies waarom het hier al drie keer is gebeurd, maar we hebben het vermoeden dat er iets is gebeurd met dit circuit, de omgeving ervan of zijn karakteristieken. Misschien komt doordat het heel warm is en de omstandigheden heel zanderig zijn, maar we weten niet wat precies het probleem veroorzaakte."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS