Formule 1

Stoelendans in de Formule 1: Wie gaat waarheen? Wat doen Alonso, Sainz, Kubica en Perez?

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 september 2017 18:36

Het Silly Season in de Formule 1 is in volle gang. Zo wordt er koortsachtig naar een deal toe gewerkt door McLaren, Honda, Renault en Red Bull (Toro Rosso). Veel zal afhangen van de uitkomst. Ook de rijdersmarkt is in de ban van de keuze. Op rijdersgebied is er aandacht voor Fernando Alonso, die het liefst een Franse motor in de McLaren ziet liggen. Maar ook voor Carlos Sainz, die direct gelinkt wordt aan de deal. Robert Kubica testte eerder dit jaar een aantal keren met het Formule 1-team van Renault. Zo kwam de coureur in actie voor het Franse team tijdens de officiële testdagen op de Hungaroring. De Pool liet zien nog steeds uit het juiste racehout gesneden te zijn, ondanks zijn fysieke belemmeringen aan zijn arm. De rondetijden die de voormalig F1-coureur neerzette waren competitief. Daarna ontstonden de geruchten dat Kubica mogelijk weer terugkeert in de Formule 1. Waar iedereen op Renault inzette, lijkt ook Williams een mogelijkheid te worden. Ook Jolyon Palmer vecht voor zijn laatste kans op behoud van zijn stoeltje. Maar vooral de ontwikkelingen op motorengebied zijn het, die de zaak gecompliceerder maken zoals het huwelijk tussen McLaren en Honda.

Formule 1 2017 Robert Kubica


Volgens Motorsport Italia wil Renault Jolyon Palmer vervangen door Carlos Sainz. Waarmee de Spanjaard na drie jaar vertrekt bij het team uit Faenza. Dat betekent dat de deur voor Kubica gesloten blijft. Toch blijft zijn Formule 1-droom in leven, door een mogelijke stap naar Williams. Bij het team uit Grove is de aankondiging vertraagd van haar coureurs. Felipe Massa lijkt daarbij het knelpunt te zijn. De coureur keerde terug bij het team, nadat Valtteri Bottas op het laatste moment vertrok. De Braziliaan voelt zich nog competitief genoeg, maar staat ook open voor de optie om in de Formule E te rijden.

De sponsorovereenkomst tussen Williams en Martini zegt dat er tenminste een coureur van 25 jaar oud naast Lance Stroll moet zitten. Kubica past binnen deze criteria, maar ook Sergio Perez is een optie voor het Britse team. De gesprekken van de Mexicaan en zijn huidige team Force India lijken aardig op weg te zijn, maar de samenwerking met teamgenoot Ocon is verre van vlekkeloos. Daarmee lijkt de coureur die hoopte op een stap naar Ferrari, bij zijn huidige team blijft of de stap naar Williams F1 maakt.

Nog maar drie dagen voor de volgende trekking van de Staatloterij: wil je het niet missen kijk hier dan eens naar de mogelijkheden om automatisch mee te spelen

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS